VOKS 2024

2024.06.18. 20:20

A veszprémi közgyűlés képviselői is átvették megbízólevelüket

Hat új képviselő kezdi meg a munkát a veszprémi városi közgyűlésben októberben.

Juhász-Léhi István

A megbízóleveleket Kovács Gergely, a helyi választási bizottság elnöke adta át a polgármesternek és a képviselőknek

Fotó: Fülöp Ildikó

A megbízóleveleket Kovács Gergely, a helyi választási bizottság elnöke adta át a polgármesternek és a képviselőknek. Az elnök kiemelte, az önkormányzati választás érvényes és eredményes volt. A városháza Kossuth termében tartott eseményen a kormánypárti képviselők közül Porga Gyula polgármester, Bázsa Botond, Csik Richárd, Halmay Gábor, Kovács Áron, Pálinkás Roland, Strenner Zoltán, Rektor Dóra, Török Krisztián és Sótonyi Mónika vették át megbízólevelüket.
Ugyanakkor az ellenzéki jelöltek közül átvette megbízólevelét Katanics Sándor, Gerstmár Ferenc, Adamecz Zoltán, Kovacsics Zsolt, Somfai Attila és Szűcs Zoltán. Hegedűs Barbara és Hartmann Ferenc hiányoztak az átadásról.

Mint ahogyan arról beszámoltunk, a választópolgárok Porga Gyulát (Fidesz–KDNP) választották polgármesternek, míg a tizenkét egyéni választókerület közül tízben a Fidesz–KDNP jelöltje, két körzetben az ellenzék (Híd a Városért) képviselőjelöltje győzött az önkormányzati választáson. A kompenzációs listáról öt közgyűlési helyet nyert el az ellenzék.

Az újonnan megválasztott képviselők októberben állnak munkába.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában