Választás 2024

2024.06.16. 14:59

Elutasították a pápai ellenzéki képviselőjelölt fellebbezését

A Veszprém Vármegyei Területi Választási Bizottság elutasította Kerti Györgyi fellebbezését, amelyet a június 9-én Pápán, a 2. számú választókerületben tartott szavazás eredményével kapcsolatban nyújtott be.

Veol.hu

Mint arról korábban többször beszámoltunk, a június 9-ei önkormányzati választáson Kerti Györgyi egyetlen szavazattal kapott kevesebbet Töreki-Vörös Ibolyánál, emiatt az ellenzéki összefogás fellebbezést nyújtott be, és kérte a szavazatok újraszámolását. A választási bizottság a Kerti Györgyi által benyújtott fellebbezést – négy igen és két nem szavazattal – elutasította. 

Kerti Györgyi (jobbról a negyedik) hiába fellebbezett 
Forrás: Grőber Attila - Facebook

A határozat részletes indoklásában szerepel, hogy Kerti Györgyi elsődlegesen a szavazatszámláló bizottságok szavazóköri eredményét megállapító döntésének törvénysértő voltára, másodlagosan a szavazóköri eredmények összesítésére és a választási eredmény megállapítására vonatkozó jogszabályok megsértésére hivatkozott. A fellebbező a szavazóköri delegáltak nyilatkozatát is csatolta beadványához.

A TVB indoklásában kimondta, a delegáltak nyilatkozatai alapján a szavazatok érvényessé vagy érvénytelenné nyilvánítása, a szavazóköri eredmény megállapítása vonatkozásában törvénysértés nem volt bizonyított, így az nem volt megállapítható. Az indoklás azt is tartalmazza, hogy a szavazóköri eredmények összesítése és az egyéni választókerületi képviselő-választás eredményének megállapítására vonatkozó szabályok megsértésének bizonyítására a fellebbező semmiféle bizonyítékot nem csatolt, így e tekintetben is alaptalan a fellebbezése. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában