Közgyűlési döntések

2024.06.28. 09:00

Régi-új vezető a veszprémi Csillag úti óvoda élén

Takácsné Kovács Éva újabb ötéves ciklusát kezdheti meg a veszprémi Csillag úti körzeti óvoda élén. Erről is döntött egyhangúlag csütörtökön a veszprémi közgyűlés.

Juhász-Léhi István

Mint megtudtuk, a pályázatnak része volt az is, hogy rövid és középtávú célokat is kijelöljön a köztiszteletben álló óvodapedagógus intézményvezető.

Takácsné Kovács Éva újabb ötéves ciklusát kezdheti meg a Veszprémi Csillag úti Körzeti Óvoda élén Fotó: Juhász-Léhi István

– A köznevelésben olyan szintű változások mennek végbe, hogy most a rövid távú célokra koncentrálunk. Tele vagyok ötletekkel, melyekből szeretnék nagyon sokat a következő öt évben megvalósítani. Ám pillanatnyilag adminisztrációs feladataink vannak a nyári időszakban is – jelentette ki Takácsné Kovács Éva, a Veszprémi Csillag úti Körzeti Óvoda vezetője.

Izgágább gyerekek

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy Veszprémben két telephelyen, két épületben dolgoznak: az egyik a Cholnoky Jenő Lakótelepi Tagóvoda, ahol kevés a gyermek, ám ez nem helyi sajátosság, hiszen az országban is több helyen hasonló a helyzet. Érdekes, de ez a nevelők tekintetében talán kedvező, hiszen azzal, hogy 18-20 fős csoportlétszámokkal mennek az intézmények, az a gyerekeknek nagyon jó. 

– A mai gyerekek sokkal izgágábbak, sokkal elevenebbek, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt, így számukra az nagyon jó, hogy nem 25-ös, netán 27-es létszámmal megyünk. A programunk nem változik azzal, hogy a ciklusom lejárt. Az előtérben a gyermek van, és ott is marad, ez nem változik. A gyerekekért dolgozunk, hogy amíg a szüleik a munkahelyen teljesítenek, biztonságban és jó helyen tudják őket – mutatott rá Takácsné Kovács Éva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában