Balaton-part

2024.06.22. 20:00

Sok programmal készültek a balatonedericsi strandnyitó piknikre

Az erős szél sem riasztotta el a balatonedericsi strandnyitó piknikről a vendégeket szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

A Hegyalja Bakosdomb Baráti Társaság idén is tócsival vendégelt meg mindenkit

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A leleményes helyiek és barátaik feltalálták magukat a strandidőnek éppen nem nevezhető időjárás ellenére is. Bár a fürdésnek nem kedvezett a nap, a résztvevők vidáman főztek, ettek, ittak, beszélgettek, sportoltak a parton, és nagy tapssal jutalmazták a fellépőket. 

A hagyományos Strandpikniken napkeltétől napnyugtáig programok sora várta a vendégeket a szezonra minden igényt kielégítően felkészített strandon. A gyerekek horgászversenye nyitotta a napot, majd 11 nevező épített homokvárat a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja támogatásával. A kicsik kézműveskedtek, és övék volt a focipálya is a felnőttek ugyancsak jó hangulatú mérkőzései előtt. A sütés-főzésből tizenkét csapat vette ki részét, sok más mellett különféle pörkölteket főztek babos káposztával, nokedlivel, hurkát, kolbászt, tócsit sütöttek, cukkinikrémmel kenték meg a pirítóst. 

A megnyitóünnepségen Németh László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a tavalyi és azelőttihez hasonló formában szervezték idén is a szezonnyitó pikniket. A horgász- és sportprogramok mellett a település civil szervezetei, helyi és vidéki baráti társaságok vállalták, hogy megvendégelik a rendezvény résztvevőit. – Egy pohár bor és egy tál étel mellett beszélgethetünk egymással ebben a csodálatos környezetben – mondta Németh László.

Beszédében szólt a strandot érintő, már elkészült fejlesztésekről és megköszönte az esemény szervezését Kajtár Annamáriának és Illésné Barcza Erikának. Háláját fejezte ki a strandi dolgozóknak, a Nők A Balatonért Egyesület helyi csoportjának és a 12 főző csapatnak önzetlenségükért, hogy felajánlották ezen a napon a strandolók megvendégelését.

A tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozatosaiból álló mazsorett- és zászlóforgató csoport menettánca is színesítette a napot 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kultúrprogramban fellépett a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola felső tagozatosainak mazsorett és zászlóforgató csoportja és a hévízi Divas Táncstúdió. A Balatont a polgármester és Kiss Tamás díszpolgár koszorúzta meg, majd a Mazsola Sport- és Szabadidő Egyesület családi, baráti, mókás ügyességi sorversenyeit követően Pál Kriszti énekesnő mutatkozott be. 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában