Nyári menetrend

2024.06.21. 17:42

Sűrűbben közlekednek a Tihanybuszok a nyári szünetben

Új Volánbusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között a nyári tanítási szünetben a hétvégéken, közölte a közlekedési társaság.

Veol.hu

Fotó: Volánbusz

A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően június 22-től szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között. Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, amelyek két irányból kerülik meg Tihanyt. A bencés apátság a postánál lévő megállótól gyalogosan érhető el. A Volánbusz 2022 nyarától még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak, az autóbuszjáratok pedig a Tihanybusz nevet és logót viselik. Idén a nyári tanítási szünetben, a hétvégi időszakban új Tihanybusz-járatok segítik az eljutást, így 9 és 18 óra között már félóránként indulnak az autóbuszok. Budapest felől Tihany kétóránként elérhető a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal. A menetrend, a térkép és a vasúti csatlakozások a Volánbusz honlapján érhetők el. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában