Jubileum

2024.06.18. 17:30

Vidámság, biztonság, nyugalom: ötven éve nyitották meg az óvodát Pécselyen (képgaléria, videó)

Ötven éve működik az óvoda Pécselyen, ahová két csoportban 40 helyi, balatonszőlősi, dörgicsei és vászolyi gyermek jár, hangzott el egyebek mellett a fél évszázadot méltató ünnepségen a napokban.

Kovács Erika

Az esemény színvonalát emelte Kötél-Kovács József és Papp Ágnes citerajátéka, Steppán Szabina éneke, az óvodások kedves műsora, Vastag Richárd vezetésével pedig igényes néptáncműsort lehetett látni

Fotó: Kovács Erika/Napló

Köszönettel szólt Kontrát Károly országgyűlési képviselő azokról, akik az óvodában dolgoztak az elmúlt ötven évben. Azt mondta, örömmel támogatta a felújítást, amely két ütemben történt néhány évvel ezelőtt. 

– Örülhetnek a szülők, mert itt békességben, biztonságban és jó kezekben vannak a gyermekek – fogalmazott az országgyűlési képviselő. 

Burgyánné Czibik Éva polgármester egyebek mellett aláhúzta, meghatározó szerepet tölt be az óvoda a falu életében, valamint abban, hogy megmaradnak a családok a településen, sőt, sokan emiatt is költöznek hozzájuk. 

Bertók Józsefné, az óvoda első vezetője a kezdetekről, a nehézségekről, a lépésről lépésre történt fejlődésről, az embert próbáló küzdelmekről, a sikerekről beszélt, majd Mészáros Andrásné mostani vezető bemutatta az óvoda mindennapi életét, majd szólt a jövőről, a célokról is. 

A megnyitón elhangzott, Márton Csabáné 40 évet, Balogh Ernőné és Bertók Józsefné 35 évet, Henn Istvánné 30 évet dolgozott nyugdíjba vonulásáig az intézményben. Az ünnep alkalmából kiállítást nyitottak, amelyen bemutatták az elmúlt 50 év fotóit, valamint az óvodások munkáit, kis alkotásait. A megnyitó színvonalát emelte Kötél-Kovács József és Papp Ágnes citerajátéka, Steppán Szabina éneke, az óvodások kedves műsora, Vastag Richárd vezetésével pedig igényes néptáncműsort lehetett látni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában