Oktatói díj

2024.07.09. 18:00

Méltó ajándék az egyetemnek

Az alapításának hetvenöt éves jubileumát ünneplő Pannon Egyetemnek adományozta a Tímár László esettanulmányi verseny oktatói díjának ötödik, eddig nála lévő példányát Tímár Vera. Az egyetem díszpolgára – az esettanulmányi verseny névadójának testvére – Bohus Zoltán Kossuth-díjas magyar szobrászművésztől kapta ajándékba a méltó alkotást, melyet most felajánlott az intézménynek.

Benkő Péter

A Gazdaságtudományi Kar a versenyt annak a fiatalon elhunyt kolléga emlékének ápolására és tiszteletére hozta létre, aki a veszprémi menedzserképzés megszervezésében, beindításában vállalt úttörő szerepet. Az először 2001-ben megrendezett verseny célja a kar tehetségmenedzsment-programjához illeszkedő esettanulmányi módszer terjesztése, népszerűsítése, melynek köszönhetően a hallgatók elméleti tudásukat a gyakorlatban is próbára tehetik.

Baráti hangulatú ceremónián adományozta a méltó ajándékot az egyetemnek Tímár Vera (középen)
Baráti hangulatú ceremónián adományozta a méltó ajándékot az egyetemnek Tímár Vera (középen)
Fotó: Pannon Egyetem/Szabó László

A meghitt, baráti hangulatú ceremónián Tímár Vera elmondta, az egyetemnek köszönheti, hogy veszprémi polgár lett, és természetesen a bátyjának, aki érettségi után 1959-ben a szülővárosukból, Békéscsabáról Veszprémbe jött az egyetemre tanulni.

Négy helyett öt műalkotás készült, az ötödik a mostani méltó ajándék

Tímár Vera az oktatói díj elkészítésére 2016 második felében adott megbízást egykori békéscsabai diáktársának, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárának, a Kossuth- és Nemzet Művésze díjas, nemzetközi szinten is elismert művésznek, Bohus Zoltánnak. A pótolhatatlan műalkotás törékeny üveg, nagyjából három kilogramm súlyú. Bohus Zoltán már súlyos betegen tervezte és vezette az oktatói díjak készítését, azok csiszolását, ragasztását és polírozását. A kért négy helyett a művész ötöt készített el – az ötödiket Verának adta ajándékba, ez került most az egyetemhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában