Informatika

2024.07.08. 20:00

Nyári tábor keretében ismerkedtek az egyetemmel

Az ország minden szegletéből érkeztek lelkes fiatalok a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának (MIK) nemrég rendezett nyári táborába. A programra évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen a középiskolásoknak különleges lehetőséget kínál, ahol a résztvevők bepillantást nyernek az informatika és az egyetemi élet világába.

Benkő Péter

A kiválasztási folyamat során a jelentkezők által megfogalmazott motivációs bemutatkozás, a jelentkezési sorrend és az évfolyamok figyelembevételével döntik el, hogy kik azok a szerencsés diákok, akik részt vehetnek az ingyenes nyári tábor programjain. Elsődleges cél átfogó képet adni az egyetemi életről, a kar képzéseiről, így a különféle informatikus alapszakok közötti eltérések is hangsúlyt kaptak, megkönnyítve a döntést. A szakmai programok mellett szeretnének egy életérzést is átadni az ötnapos tábor során arról, milyen pannonosnak lenni. A diákokat a központi kollégiumban szállásolták el, hogy megismerjék a kollégista létet, ugyanis első évesként kollégiumi elhelyezésben részesülhet minden hallgató, amennyiben időben beadja jelentkezését.

A nyári tábor programjára évről évre egyre nagyobb az érdeklődés
A nyári tábor programjára évről évre egyre nagyobb az érdeklődés
Fotó: Pannon Egyetem

A nyári tábor nem csupán a szakmáról szól

A diákokat a veszprémi busz- és vasútállomáson hallgatói segítők várták. A dékáni köszöntőt követően ebédeltek, majd kezdetét vette a szabadidős és szakmai programok sorozata. A kar oktatói előadásokat tartottak villamosmérnöki, mérnökinformatikus és programtervező informatikus területekről. A tábor azonban nem kizárólag a tanulásról szólt, a szervezők gondoskodtak arról is, hogy a résztvevők megismerjék a környéket, Veszprémet és az egyetem kampuszait. Az aktív életet kedvelők sem unatkoztak, a sportpályán röplabda- és kosármeccsek zajlottak, míg az ActiCityben közös focimeccsnézés alatt szurkolhattak kedvenceiknek. A nap végén társasjátékestek gondoskodtak a jó hangulatról.

A szervezők gondoskodtak arról, hogy a résztvevők megismerjék a környéket, Veszprémet és az egyetem kampuszait
A szervezők gondoskodtak arról, hogy a résztvevők megismerjék a környéket, Veszprémet és az egyetem kampuszait
Fotó: Pannon Egyetem

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában