Komplex erőpróba

2024.07.10. 11:00

Pápai elsőség a honvédség fitneszbajnokságán

A 2024-es MH Funkcionális fitneszbajnokságnak a tatai Klapka György laktanya adott otthont. A komplex erőpróbán az MH 47. Bázisrepülőtér fitneszcsapata első helyen végzett.

Haraszti Gábor

A funkcionális fitneszversenyzés egy hibrid sport, több sportág és mozgásforma kombinációjából jött létre. Magába foglalja a súlyemelést, a talaj- és szertornát, az atlétikát és a triatlon elemeit, illetve egyéb állóképességi sportok mozgásait. A funkcionális fitnesz a közkeletű elnevezés. A II. MH Funkcionális fitneszbajnokságon minden induló bizonyította, hogy fizikálisan és mentálisan egyaránt kimagaslóan felkészült. 

A pápai katonák a dobogó legmagasabb fokára állhattak
A pápai katonák a dobogó legmagasabb fokára állhattak
Fotó: MH Klapka György 1. Páncélosdandár/Kozák Piroska

Az MH 47. Bázisrepülőtér három fővel képviseltette magát, mindannyian ragyogóan szerepeltek a megmérettetésen. A 35 év felettiek korcsoportjában aranyérmet szerzett Horváth Vivien törzsőrmester, Ölbei Róbert szakaszvezető második helyen végzett, míg a 40 év felettiek kategóriájában Szekér Péter zászlós a dobogó harmadik fokára állhatott. Továbbá az MH 47. Bázisrepülőtér csapata szerezte meg összetettben és a csapatok között is az első helyet.

– Hosszú távú célkitűzés, hogy a hasonló, kiképzést támogató sportrendezvényeken keresztül az állományból egyre többen képviseljék magukat ebben a sportágban is – mondta el az eredményhirdetéskor az MH Klapka György 1. Páncélosdandár közösségi oldalának Schmidt Imre ezredes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában