Rászorulóknak gyűjtenek

2024.07.10. 10:00

Tanszergyűjtő akcióba kezdtek a pápai polgárok

Nyáron folytatódik az a civil kezdeményezés, melynek kedvezményezettjei a pápai rászoruló családok. A szervezők augusztus közepéig hirdettek tanszergyűjtést, az adományokat Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye juttatja el a rászorulóknak.

Haraszti Gábor

A pápai polgárok nem először szerveznek jótékonysági kezdeményezést, karácsony előtt cipősdoboz-akcióba kezdtek, amellyel az adományozókkal közösen csaknem 250 család ünnepét tették szebbé. A mostani kezdeményezés alkalmával arra kérik mindazokat, akik megtehetik, hogy tanszerekkel segítsék a nehezebb helyzetben lévőket. 

Már több tanszer és felajánlás is érkezett a szervezőkhöz
Már több tanszer és felajánlás is érkezett a szervezőkhöz
Fotó: Szalóky Zsolt

– A még használható állapotban lévő iskolatáska, tolltartó, tornazsák nagyon jól jöhet, de íróeszközök, vonalzók, körzők, ecsetek és minden iskolai eszköz örömet fog okozni mindazoknak, akiknek nehézséget jelent ezek beszerzése. Az elmúlt hetekben kaptunk tabletet, írószereket, füzeteket és egyéb tárgyakat, valamint pénzbeli adományt – 100 ezer forintot összesen –, amiből bevásároltunk a gyerekeknek – mondta Szalóky Zsolt szervező. Az adományokat augusztus 16-ig több helyszínen, a Vitafit étteremben, és a Szuperinfó Rákóczi utcai irodájában lehet leadni, de kérésre egyéb helyszínen is átveszik azokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában