kerékpár és ének

2018.04.25. 15:52

A Föld napját ünnepelték Pápán

Többek között kerékpártúrával, énekléssel és kreatív foglalkozásokkal ünnepelték a Föld napját a pápai iskolákban.

Polgár Bettina

Fotó: Tarczy iskola

Kovács Gézáné, földrajz-biológia szakos tanár, a Tarczy Lajos Általános Iskola reál munkaközösségének vezetője kifejtette, fenntarthatósági hetet tartottak az intézményben, melynek keretében papírgyűjtést szereztek, valamint kerékpártúrával készültek a diákoknak.

- Több mint negyven gyerekkel látogattunk el a tapolcafői Forrás Tanösvényhez, majd úton hazafelé megálltunk a Malom-tónál, ahol sportprogramok vártak a fiatalokra – magyarázta.

Fotó: Tarczy iskola

Mint mondta, a természethez kötődő eseményekből a továbbiakban sem lesz hiány, hiszen hamarosan szik-lakertet készítenek az iskola diákjaival az ökoiskola keretében, valamint virágcsere-programot is szerveznek májusban. Emellett az iskola 8. a osztályos diákjai egy egészséges életmóddal kapcsolatos vetélkedőn próbálhatják ki magukat, ismereteket szerezve a megfelelő táplálkozásról, illetve a témában előadást is meghallgathatnak.

Kovács Gézánétól megtudtuk, az alsós tarczys diákoknak ugyancsak hasznos ismeretekkel szolgálnak majd a helyes táplálkozásról, emellett pedig a helyi piacon is látogatást tesznek a tanulókkal.

Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában az Énekelj a Földért! elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva a diákok dalra fakadtak és gyertyát gyújtottak a környezettudatosság jegyében. A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában pedig többek között kreatív foglalkozások, kvízek és finom falatok várták a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában