születésnapján köszöntötték

2018.04.18. 08:00

A kilencvenéves Kálmán bácsi napjait unokái ragyogják be

A 90 éves Nagy Kálmánt veszprémi otthonában, családja körében látogatta meg a születésnapján Porga Gyula polgármester.

Molnár Sándor

Fotó: Penovác Károly / Napló

A városvezető egy üveg finom borral érkezett a köszöntésre. Tolmácsolta a miniszterelnök üdvözletét és átadta az általa aláírt emléklapot a szépkorúnak, akivel régi ismerősként üdvözölték egymást.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A közös fotózás előtt az ünnepelt kérdésünkre elmondta, hogy még „megvan”, igaz az ideje nagyrészét fekvéssel tölti, mert sajnos a járás nehezére esik, de egyébként az egészségével nincs problémája. Úgy vélekedett, hogy a 90 év az már sok, nem mindennapi dolog, ezt már kevesen érik meg és számára is furcsa érzés.

Fotó: Penovác Károly / Napló

Azt tanácsolta, hogy aki ilyen sokáig akar élni, annak törekednie kell és sokat dolgozni érte. Kálmán bácsinak egy lánya van, két lány unokája és három dédunokája. Feleségét októberben veszítette el és ez nagyon megviselte. Kornélia lánya bízik benne, hogy a jó idő és a kert szeretete kihozza az udvarra az édesapját, aki már tervezgeti, hogy kapálgat majd és lenyírja a füvet, hiszen Kálmán bácsi világ életében nagyon tevékeny ember volt.

Fotó: Penovác Károly / Napló

A vasúttól ment nyugdíjba, majd a Cholnoky nyugdíjasklubnak volt alapító tagja és elnöke is. Manapság dédunokái ragyogják be a napjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában