Mosolyt csaltak a járókelők arcára

2017.11.12. 09:00

Kedves üzenetek Ajkán

Legyen szép napod! Szeretet vesz körül. Örülj az életnek. Ezeket az üzeneteket is olvashatták a belvárosban és Ajkarendeken járók a közterületekre kiragasztott cédulákon.

Tischler Anna

A Regenbogen óvoda kicsinyei az ajkarendeki településrészen ragasztottak kedves üzeneteket

Az ötletgazda, az ajkai Horváth Gabriella október 28-án hívta meg néhány barátját, hogy a Ragasszuk teli a várost kedves üzenetekkel című országos felhíváshoz csatlakozva Ajkán is egy-egy pozitív tartalmú üzenettel mosolyt csaljanak a járókelők arcára, legalább pár percre feledtetve a hétköznapok gondjait. A járókelők megálltak, elolvasták, többen elővették a telefonjukat, lefotózták azt. Horváth Gabriella elmondta, az volt a célja, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára, álljanak meg egy pillanatra, olvassák el az üzenetet, és gondoljanak arra, hogy az élet a nehézségek, anyagi problémák, családi gondok, betegségek ellenére is szép. A mindennapok sok apró örömet tartogatnak, amelyeket, ha észreveszünk, boldogabb lesz az életünk. Egy jó szó, egy mosoly nem pénz kérdése, mégis szebbé teszi annak a napját, aki kapja és azét is, aki adja.

A Regenbogen óvoda kicsinyei az ajkarendeki településrészen ragasztottak kedves üzeneteket

Pátrovics Andrea is csatlakozott a felhíváshoz, aki úgy gondolja, hogy több kedvességre és bátorító szóra van szüksége az embereknek.

Az ajkarendeki Regenbogen Német Nemzetiségi Óvoda is csatlakozott az országos akcióhoz. Az intézmény dolgozóinak a célja, hogy a gyerekek szeretetteljes légkörben nőjenek fel, hiszen a testi-lelki fejlődésük különösen fontos ebben az életkorban. A felnőttek felolvasták a gyerekeknek a cédulákra írt üzeneteket, beszélgettek arról, miért fontos, hogy a másik ember, a családunk, óvodás társaink érezzék a szeretetünket, majd elindultak a településrészen, hogy a felnőttek segítségével a forgalmas helyekre felragasszák az üzeneteket.

Az akció szervezői úgy tapasztalták, tevékenységük sikeres volt. Sokan megálltak, elolvasták az üzenetet, majd mosolyogva mentek tovább. Horváth Gabriella azóta újabb tevékenységbe fogott, amely boldogságot visz sok gyermek otthonába. Csatlakozott a cipősdoboz akcióhoz, amellyel nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek karácsonyát teszik szebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában