AJKA

2017.12.07. 07:50

A legfőbb cél a betegek mielőbbi felépülése

 Lassan fél éve, júli-us óta új főigazgatója van az Ajkai Magyar Imre Kórháznak Nagy Zoltán szülész-nőgyógyász főorvos személyében. 

RZSU

Nagy Zoltán főigazgató  Fotó: Györkös József

Nagy Zoltán elmondta, a kórházban 429 ágyon látják el a betegeket, ahol az aktív ágyon ápolt páciensek is ugyanolyan fontosak, mint a krónikus vagy az ápolási osztályon fekvők. Kitért arra is, hogy az orvoselvándorlás nem jellemző az ajkai kórházra, emellett az elmúlt időszakban 11 új orvossal sikerült szerződni, és úgy gondolja, más orvosok is felfigyeltek az ajkai kórházra, hiszen a fővárosból is többen jelentkeztek. Lakossági megkeresésre a szakorvosi rendelések időpontjaiban változások történtek, valamint januártól már nemcsak a délelőtti, hanem a délutáni szakrendeléseken is ellátják a betegeket, továbbá az előjegyzések is csökkentek, ami annak köszönhető, hogy bővítették az ultrahangos és kardiológiai rendelé-seket is – tette hozzá Nagy Zoltán. A főigazgatótól megtudtuk, hogy az elmúlt két pályázaton összesen 116 millió forintot sikerült elnyerniük.

Nagy Zoltán főigazgató Fotó: Györkös József

- Ebből a műtők klímaberendezéseit tudjuk tavaszra átalakítani, és minden kórházi ágy mellé kézfertőtlenítésre alkalmas készüléket tudunk felszerelni, így az esetleges fertőzéseket megelőzzük – mondta.Úgy fogalmazott, hogy ígéretet kaptak arra, hogy a közeljövőben támogatást kapnak egy modern mammográfiás készülék beszerzésére, és napirenden van háttérintézményeik, mint például konyha korszerűsítése, valamint a megyei funkciót ellátó fertőzőosztály felújítása is. Alapcél, hogy a rendelkezésre álló forrásokat racionálisan kell felhasználni: csak olyan műszereket vásároljanak és csak olyan orvosok kerüljenek be a rendszerbe, amelyek és akik a betegek biztonságát és gyógyítását maximálisan szolgálják – fejezte be a főigazgató. rzsu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában