Megújul a járműpark

2018.10.16. 17:30

Alacsony padlós, klímás autóbuszok állnak forgalomba Veszprémben

Januártól használt, de korszerű, szeptembertől új buszpark közlekedik a megyeszékhelyen, hangzott el a közösségi közlekedésben jövő évtől életbe lépő változtatásokat ismertető lakossági fórumon hétfőn az Agórában.

Marton Attila

Porga Gyula kiemelte, hogy januártól jelentősen emelkedik a szolgáltatás színvonala Fotó: Penovác Károly

Porga Gyula polgármester bevezetőjében kiemelte, a város szolgáltatásai közül a buszközlekedés hagyta a legtöbb kívánnivalót maga után, januártól ez megváltozik, emelkedik a szolgáltatás színvonala a megújuló járműparkkal és a menetrendi változásokkal.

Mihálszky Gábor, a veszprémi tömegközlekedést januártól működtető V-Busz Kft. ügyvezetője elmondta, két ütemben cserélődik ki a járműpark: januártól használt, legalább Euro3-as motorral szerelt, alacsony padlós, klímás szóló- és csuklós buszok állnak forgalomba, majd 2019 szeptemberétől teljesen új szólóbuszok közlekednek a megyeszékhelyen. Megjegyezte, a járművek bíborlila színűek lesznek.

Porga Gyula kiemelte, hogy januártól jelentősen emelkedik a szolgáltatás színvonala Fotó: Penovác Károly

A Napló kérdésére Mihálszky Gábor elmondta, jelenleg a buszok beszerzésére és a forgalomirányítási rendszerrel kapcsolatos közbeszerzési eljárás is folyamatban van, néhány hét múlva hirdetnek eredményt.

Hozzátette, előbbi esetén két-három, utóbbinál tíz feletti az érdeklődők száma. Lapunknak azt is elmondta, a járművezetőkkel egyedi szerződéseket kötnek.

A V-Busz Kft. munkatársai novemberben felmérik, hogy az egyes járatoknak mi a menetidő-szükséglete, a lakosságot a januártól életbe lépő változásokról kiadványokban tájékoztatják decemberben.

A fórumon számos észrevétel érkezett a társaság képviselőihez, amelyeket megfontolnak, és lehetőség szerint beépítenek az új menetrendi szisztémába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában