Önzetlenül segítenek

2017.12.05. 09:00

Ápolják a betegek lelkét a kórházi önkéntesek

Összejövetelen köszönték meg a Csolnoky Ferenc Kórház önkénteseinek idei munkáját az intézményben hétfőn.

Marton Attila

Az önkéntesek munkáját idén is összejövetelen köszönték meg. Plank Beáta (hátsó sor, balról a második) szerint a betegek egyre inkább igénylik a segítők jelenlétét Fotó: Pesthy Márton

A kórházban idén már négy osztályon segítettek önkéntesek. Az egyes belgyógyászat, a reumatológia és a nőgyógyászat mellett ettől az évtől már a sebészeti osztály is fogad segítőket. Az intézményben hagyomány, hogy az év végéhez közeledve összejö-vetelt szerveznek, ahol megköszönik a segítők áldozatos munkáját.

Az önkéntesek munkáját idén is összejövetelen köszönték meg. Plank Beáta (hátsó sor, balról a második) szerint a betegek egyre inkább igénylik a segítők jelenlétét Fotó: Pesthy Márton

A kórházban je-lenleg tizenöt önkéntes segít rendszeresen, valamint öten ezekben a hetekben tanul- nak be, mondta kérdésünkre Plank Beáta, aki az önkéntesek munkáját fogja össze szociális munkásként. Hozzátette, a betegek egyre inkább igénylik az önkéntesek segítségét, akik ápolják a betegek lelkét, jelenlétükkel, beszélgetéssel igyekeznek könnyebbé tenni számukra a kórházi tartózkodást. Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese méltatta a kórházi önkéntesek munkáját. Kiemelte, egész évben olyan nemes tevékenységet folytatnak a betegekért, amelyet nem lehet eléggé megbecsülni. A főszerkesztő-helyettes könyvjutalmat adott át Laszkarátyné Ács Anna és Sánta Lőrincné Erzsébet önkénteseknek. Később veszi át az ajándékot Jalsovszky Géza.

Az önkénteseket köszöntötte Baratiné Véninger Gabriella ápolási igazgatóhelyettes is. Több segítő színházjegyet vehetett át, továbbá valamennyi önkéntes a dobai szocioterápiás intézet betegei által készített kézműves termékeket. A Csolnoky kórházban 2010-től fogadnak önkénteseket, akik a betegek igényeinek megfelelő segítséget nyújtanak: beszélgetnek vagy felolvasnak nekik, vizsgálatokra kísérik őket. Az önkéntesek jellemzően hetente egyszer néhány órát töltenek a betegek mellett. A veszprémi kórház jövőre is elindítja majd az önkéntességre felkészítő programot, amelyre várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában