Új kihívások az új évben

2018.01.16. 07:30

Az ajkai városvezetés megköszönte a vállalkozók tavalyi együttműködését

Az év eredményeit és néhány negatív hozományát egyaránt számba véve, a város vezetése a gazdasági és társadalmi szféra vezetőivel együtt köszöntötte az új évet.

Borsos Renáta

Schwartz Béla polgármester és Horváth József alpolgármester koccint az idei évre Fotó: Györkös József

Az önkormányzat idén is megtartotta az újévköszöntő rendezvényét. Számos résztvevő tisztelte meg jelenlétével a hagyományos eseményt, amelyet a művelődési központ színháztermében tartottak a hétvégén. A rendezvényen a közönség örömmel kísérte figyelemmel a város sokszínűségéről tanúbizonyságot adó kisfilmet, illetve a meghívott művész – a többszörös Fonogram- és Emerton-díjas énekesnő –, Zséda előadását.

Mint elhangzott, a városvezetés célja volt, hogy a település gazdasági életéhez szervesen kapcsolódó cégek képviselői, az önkormányzat partnerei együtt ünnepeljenek abból az alkalomból kifolyólag, hogy ismét előttük áll egy újabb év a kihívásaival, és reményeik szerint jelentős sikereivel egyetemben.

Schwartz Béla polgármester és Horváth József alpolgármester koccint az idei évre Fotó: Györkös József

A polgármester évértékelő beszédében sorra vette a város 2017-ben elért eredményeit, tette mindezt úgy, hogy a nehézségekről sem restellt szót ejteni. Utóbbiként megemlítette, hogy a tavalyi évben történt kórházi vezetőváltás következtében, az új fő-igazgató erőfeszítései ellenére is, ha vizsgálni kellene, még mindig az előző vezetés eredményei lennének a dominánsabbak. Véleménye szerint szükség lenne Ajkán élő, sikeres pályát helyben befutó szakorvosokra, akik tovább vinnék a város hírnevét, és már csak identitásukból adódóan is különleges módon közelítenék meg a gyógyítást. A városvezető rátért a település gazdasági életének bemutatására, és beszélt a kiemelkedő vállalatok éves teljesítményéről, megköszönve az érintetteknek azt a támogató együttműködést, amelynek szellemében az önkormányzattal közösen tettek a várost érintő pozitív megvalósulások érdekében. Részletesen értékelte továbbá az önkormányzat éves munkáját, megemlítette, hogy – számos lakóépület és azok környezetének megújulása okán – folyamatosan szépül a város. Itt a lakosok példaértékű hozzáállását is ki-emelte, mert a sikeres panelprogramhoz szükség volt az önerőre. Schwartz Béla polgármester az előttük álló fel-adatokról, a sportlétesítményeket érintő beruházásokról, valamint a város életét, jövőjét befolyásoló személyi változásokról is említést tett.

Továbbá megragadta az alkalmat, hogy a helyi erőmű új igazgatóját, Vollár Attilát bemutassa a jelenlévőknek. A Veolia Zrt. közép-magyarországi regionális igazgatója határozott ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy mindent megtesznek azért, hogy a város lakosságát elkeserítő pernyehullás megszűnjön, valamint további együttműködésükről biztosította a városvezetést.

Az est meghatározó elemeként a szépszámú közönség megtekintette a – Varga Andrea és Cernák Róbert közreműködésével készített – városról szóló kisfilmet.

Az összeállítás megfogalmazta, hogy a település új arculata már formálódik, mely folyamatban Ajka a modern, kreatív és innovatív városok soraiba akar lépni.

A szakszerű, minden területre kiterjedő évértékelő rendezvényt a sikeres előadó, Zséda zenei műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában