Várt és ünnepi pillanatok

2018.04.13. 07:00

Az iskolakezdés első lépcsője a beiratkozás

Ezekben a napokban kiderül, hogy az elmúlt időszak beiskolázási programja, iskolai hívogatója mennyire ért célba.

Juhász-Léhi István

Beiratkozás a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában Fotó: Pesthy Márton/napló

A Veszprémi Tankerületi központ illetékességi területén működő általános iskolákban megkezdődött a beíratás. Lapunk a Deák Ferenc Általános Iskolába látogatott el ennek kapcsán.

– Minden beiskolázási nap izgalommal várt és mondhatni ünnepi pillanat, hiszen az iskolakezdés első lépcsőfoka. A 2018 szeptemberében az általános iskolát megkezdő apróságok most lesznek igazándiból iskolásokká, jogi értelemben mindenképpen – nyilatkozta Horváth Szilárd, az intézmény igazgatója, aki elmondta: az iskolakezdést megelőzi egy több hónapig tartó beiskolázási programsorozat, amelynek az a célja, hogy megmutassák az érdeklődő szülőknek, hogy mit tudnak kínálni, milyen osztályok indulnak. Ez egyfajta fokmérő is. Az, hogy a beiskolázási program sikeres volt-e.

Beiratkozás a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában Fotó: Pesthy Márton/napló

A veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola mivel hívogatott? – kérdeztük.

Horváth Szilárd hangsúlyozta: a szülők a gondjaikra bízzák a gyerekeket nyolc éven keresztül, amely a közoktatás időszakát tekintve a leghosszabb. Szerinte fontos, hogy ezalatt a nyolc év alatt olyan tudás birtokába jusson és olyan nevelési elvek mentén haladjon a gyerek fejlődése, ami a szülők megelégedésére is szolgál.

– Mi azt kínáljuk – mint ahogyan a társintézmények is –, hogy ha ránk bízzák a gyereket, akkor nyugodtak lehetnek, hiszen jó környezetben van, jó pedagógusok fogják tanítani őket – tette hozzá az intézményvezető.

Miklós Balázsék azért választották a Deák Ferenc iskolát, mert a szülők között már az óvodában is szóba került ez a suli, de talán többet számított az, hogy a nagyobbik testvér ebbe az intézménybe jár. Van kisebbik testvér, és Miklósék úgy tervezik, hogy ha eljön az ideje, a legkisebb gyerek is „deákos” lesz majd. Az iskolák legjobb mércéje szerinte a továbbtanulási ráta.

– Tudjuk, hogy ez az oktatási intézmény milyen versenyeket nyer matematikából vagy irodalomból és ezért is választottuk annak idején a Deákot – mondta érdeklődésünkre Miklós Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában