Példát mutató polgárok

2018.01.15. 07:10

Az ünnepen elismeréseket adtak át a Sümeg városért tevékenykedőknek

 A Városnapi Ünnepségen a résztvevők visszatekintettek az elmúlt évre, valamint elismerések átadása és kulturális program színesítette az eseményt.

Tóth B. Zsuzsa

A Városnapi Ünnepségen Díszpolgári Címet kapott Tóth Tamás, korábbi polgármester. 

A Kisfaludy Művelődési Központ színháztermében Végh László polgármester köszöntötte az együtt ünneplőket. Mint elmondta, a visszatekintést követően következhet majd újra a munka, hiszen fejlesztési szempontból Sümeg történetének talán legfontosabb két éve áll előttük.

- De most még visszatekintünk, megadjuk tiszteletet mindazoknak, akik az elmúlt időben különlegesen sokat tettek Sümegért. Elismerjük értékes polgáraink rendkívüli teljesítményét, mert őbennük ölt testet a város lelke. Példájukkal megmutatják nemcsak azt, amilyenek vagyunk mi, sümegiek, hanem azt is, amivé lenni szeretnénk – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban nemcsak profizmusban, szervezésben, forrásszerzésben lépett előre Sümeg, hanem szemléletváltozás is történt a városról való gondolkodásban. Tudják hová akarnak eljutni, mivé akarnak válni.

Az ünnepségen a Román Quartett is műsort adott Román Mikola vezetésével Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Amikor évekkel ezelőtt elindítottuk a város átalakítási programját, a Ramasetter-tervet, megfogadtuk, hogy számunkra mindig az emberi tényező lesz a legfontosabb. Immár hárommilliárd forint uniós forrást szereztünk a városnak, de tudjuk, hogy nem a pénzszerzés az igazi cél, hanem az, hogy a sümegiek is érezzék életminőségük javulását. Fontos, hogy a turisták megkapják azt, amit vártak, de ennél lényegesebb, hogy a város lakói elégedettek legyenek. A fiatal generáció a magas színvonalú oktatással és neveléssel. Azok, akik a legnagyobb terheket cipelik, tehát a munkaképes korú lakosság a jó munkával és a megfelelő kikapcsolódási lehetőséggel. Az idősebbek pedig a törődéssel és főként az egészségügyi ellátással. A város vezetése ennek érdekében mindent megtesz.

Pályázataink fő hangsúllyal az iparfejlesztést, a munkahelyteremtést és az idegenforgalom fejlesztését szolgálják, de nem mellékesen ennek az évnek a végére a sümegieknek rendelkezésére fog állni egy új, modern röntgenkészülék, mammográf és még számtalan orvosi eszköz, amely a 21. századi gyógyítást és egészségmegőrzést szolgálja. Sokat költünk arra is, hogy eltűnjenek útjainkról a kátyúk, és arra, hogy egyre nagyobb biztonságban közlekedhessenek a városban az itt lakók és az idelátogatók egyaránt, hogy megszűnjenek parkolási gondjaink. Különösen nagy figyelmet szentelünk az oktatásnak, immár főiskola működik városunkban, és épp most gőzerővel dolgozunk azon, hogy a szakképzés is mihamarabb elindulhasson Sümegen. Sok mindent tettünk, és még nagyon sok mindent meg kell tennünk ezért a városért. Mindenki a maga körében tegye is meg ezt, és aki megteszi, az bizton számíthat a megbecsülésre – tette hozzá a polgármester.

A Városnapi Ünnepségen Díszpolgári Címet kapott Tóth Tamás, korábbi polgármester. 

A Városnapi Ünnepségen Díszpolgári Címet vehetett át Sarkadi Nagy Antalné és Tóth Tamás, Ramassetter Vince Emlékplakettet kapott Egly Márk, Kisfaludy Emlékplakettet Badics Ilona. Sümeg Városért Emlékplakett elismerésben Kovács Istvánné, Bogdán Zoltán és a DWG zenekar részesült. Városért emlékplakettet Kapolcsi Zsolt, Sümeg Közigazgatásáért Emlékérmet Ludovics Istvánné vehetett át.

Az ünnepségen újév-nyitó koncertet adott a Román Quartett Román Mikola vezetésével, fellépett a Szegedy Róza Nőikar, köszöntőverset Bóna-Czafit Zsófia mondott a folklór műsor előtt. Abban a Sümeg Néptáncegyüttes csoportjai mutatkoztak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában