ünnepség

2018.02.17. 20:45

Bakonybél – Kitüntették az önkéntes véradókat

Ünnepségen köszöntötték a kis bakonyi település önkéntes véradóit.

Müller Anikó Hanga

Ünnepségen köszöntötték a többszörös véradókat, balról Csombor Horváth Marianna, Magyar Lászlóné, Sebestyén Gyuláné

Fotó: Müller Anikó Hanga

Ünnepségen köszöntötték a kis bakonyi település önkéntes véradóit. Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezet vezetője Aranyosi Ervin költő gondolatait idézte háláról, önzetlen segítségnyújtásról.

Fotós: Müller Anikó Hanga

Kifejezte a vöröskereszt köszönetét a jelenlévőknek. – A felépült betegek mérhetetlen hálát éreznek önök iránt. A véradók a társadalom kiemelkedő segítői, ezért is tartjuk fontosnak, hogy méltóképpen ünnepeljük az időt, fáradtságot nem kímélve karjukat nyújtó véradóinkat.

Véradók egy csoportja, jobbról a második Ábel atya
Fotós: Müller Anikó Hanga

Az önök településén a véradók teljesítménye területi szinten kiemelkedő, hangsúlyozta. Elmondta, a településen általában negyedévente szerveznek véradást, 2017-ben száz egység vér került a kórházakba Bakonybélből, megmentve vele háromszáz ember életét.

A bakonybéli önkéntes véradók tavaly háromszáz ember életét mentették meg
Fotós: Müller Anikó Hanga

Ezt követően Magyar Lászlóné és Csombor Horváth Marianna kitüntetéseket adtak át a többszörös véradóknak, tízszeres véradó Váliczkó Tamásné, tizenötszörös Halmos Emil Ábel perjel atya, Dr. Baán Zsolt Izsák atya, Váliczkó Tamás, Másli Sándorné, hússzoros Mari Béla Günter testvér, ifj. Heim Csaba, huszonötszörös Bogdán Imre, Haik Zoltán, Regenye Tibor, harmincszoros Petrovics István, Pék Zoltánné, Juronics László, negyvenszeres Dr. Kozma Zoltán, Váliczkó Árpádné, ötvenszeres Miklós István Ferenc, ötvenötszörös Heim Csaba, hatvanötszörös Regenye Károly és százszoros Toókos Péter János atya. A területi vezető köszönetet mondott a sokéves kimagasló véradásszervező munkáért az önkormányzatnak, Sebestyén Gyulánénak, a helyi vöröskereszt vezetőjének és Kuti Zoltánnak. Az ünnepi esten verssel Simonffy Andrea, fuvolazenével Palánkai Hanna Dóra és Palánkai Tünde Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában