valóságszerűbbé teszik az oktatást

2018.04.23. 20:00

Balatoni hagyományokkal ismerkedtek a diákok Almádiban

A tantestület tagjai fontosnak tartják, hogy a tanítás folyamatát kivigyék a tantermekből és valóságszerűbbé tegyék az oktatást.

Molnár Sándor

A Vörösberényi Általános Iskolában mozgalmasan telt a hétvége mivel a „Balatoni hagyományok és népszokások” projekt keretében rendeztek iskolai programot. A római katolikus plébánia támogatásával tartottak élménydús programokat. Trázsi Erika tanítónő, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, hogy három előadót hívtak meg. Az alsó tagozatosok hallhattak a lovashagyományokról a Kentaur Lovasegyesület képviselőjétől, aki természetesen lóval érkezett az iskola melletti füves területre. A város főépítésze a régmúlt hagyományairól és napjaink építészetéről tartott játékos, interaktív foglalkozást. A Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének egyik tagja a balatoni halfajokról, valamint a természet tiszteletéről, szeretetéről és a vízparton való viselkedésről beszélgetett a gyerekekkel. A három előadás között ejtőernyős játék is várta a tanulókat és a Balaton körüli értékekkel is megismerkedhettek egy térképes felismerő játék során.

A felsősök részére a Laczkó Dezső Múzeum munkatársa tartott interaktív foglalkozást, amelynek során a Balaton környéki és Veszprém megyei hagyományokról esett szó, műtárgyak és műtárgy másolatok, valamint fotók segítségével, kis csoportokban. Filmvetítés és sportfoglalkozás is várta a nagyobbakat, akik népi- és mai játékokat is kipróbálhattak. Az egyik előadás során a történelmi Magyarországról és az ottani hagyományőrzésről is hallhattak a diákok – tudtuk meg Csetényi Tamásnétól, a felsős munkaközösség vezetőjétől. A gyerekek örültek a teljesen újszerű napnak, amely sok, kézzel is megfogható érdekességet tartogatott a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában