kiállítás

2017.09.18. 20:43

Érző emberek, kemény munka – így dolgoznak a megyeszékhely baleseti helyszínelői

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelői által készített fotókból nyitottak vándorkiállítást a veszprémi Városházán pénteken a balesetek megelőzése céljából, az autómentes nap keretében.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos Képalá.: Adamovics László õrnagy (balról), Porga Gyula polgármester, Tarcsa Csaba megyei rendõr-fõkapitány és Pintér József baleseti helyszínelõ a kiállításon

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy régóta sikeresen együttműködik a város és a rendőrség, többek között az autómentes nap kapcsán sok akciót, programot szerveztek közösen.

Ennek egyik fontos példája a mostani kiállítás, melynek fotóit baleseti helyszínelők készítettek munkájuk közben. – A kiállítás különlegességét az adja, hogy a rendőrségnek ezt az arcát fotókon még nem mutatták be a Városházán. A fotók művészi erejűek, melyeket nem hobbiból fényképeztek a rendőrök, hanem az életet örökítették meg, mondta a polgármester. Hozzátette, a baleseti helyszínelők azok, akik történjen bármilyen szörnyű baleset, elsőként érkeznek a helyszínre.

Adamovics László őrnagy (balról), Porga Gyula polgármester, Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány és Pintér József baleseti helyszínelő a kiállításon Fotó: Balogh Ákos

– A fotók azt is érzékeltetik, milyen fontos a biztonságos közlekedés, hogy egyetlen rossz mozdulatnak, figyelmetlenségnek milyen súlyos következményei lehetnek! A balesetek bizonyosan megelőzhetőek lennének, ha kicsit jobban figyelnénk közlekedéskor – hangsúlyozta Porga Gyula.

Tarcsa Csaba dandártábornok, Veszprém megyei rendőrfőkapitány aláhúzta: javult Veszprém megyében a baleseti helyzet. Idén eddig nyolc halálos baleset történt, amelyből – mint mondta – egy is sok. Tavaly 15-en haltak meg közlekedési balesetben ebben a megyében.

Adamovics László őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság (VRK) közlekedésrendészeti osztályvezetője felidézte, másfél éves tervük a mostani kiállítás létrehozása azzal a céllal, hogy azt minél több helyszínen bemutassák. A tárlat a VRK tíz baleseti helyszínelője több mint tíz év alatt összegyűjtött fotóiból állt össze Pintér József főtörzs- zászlós ötlete nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában