Névadójuk emlékére

2017.11.22. 20:34

A Bárdos iskola tehetséges diákjai versengtek egy héten át

 A névadó ünnepén Bárdos Lajos életművét is megismerhették az oktatási intézmény diákjai amellett, hogy tanulmányi, versíró-, népdaléneklő-, olvasási, angol szépkiejtési, rajz- és sportversenyeken mérettek meg. 

Tóth B. Zsuzsa

A Bárdos Lajos Általános Iskola hagyományos ünnepségének záróprogramján Gál Attila igazgatóhelyettes köszöntőjében összefoglalta a hét történéseit. Mint mondta, népszerű volt a diákok körében a versíró- és képzőművészeti pályázat, de Lovász Gábor kalamáris kiállítására ugyancsak sokan kíváncsiak voltak. A sport és mozgás sem hiányozhatott, az asztalitenisz-versenyre a környékről is sok tanuló érkezett. A záróeseményen adták át a legjobban szereplő diákok díjait. Az alsó tagozatosok népdaléneklési versenyén első Szabó Dóra, Kaszás Nikoletta és Nagy Nadin lett, különdíjat Kovács Lili, Szabó Anna és Domján Bendegúz kapott. A felső tagozatosok között első lett a badacsonytomaji Antal Vivien, valamint a sümegi Hegedűs László Boldizsár, aki a Tördemic Néptáncegyüttes különdíját is megkapta a helyi értékek őrzéséért. A képzőművészeti pályázaton a legkisebbek közül első Hársfa Baján lett, a 3-4. osztályból a legjobban a szigligeti Mezey Anna Júlia szerepelt.

Népdaléneklésért különdíjat vehetett át Bajner Imre igazgatótól Kovács Lili, Szabó Anna és Domján Bendegúz Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Különdíjat a monostorapáti Sikos Maja kapott. A felsősök közül a legjobban László Lilla és Vajda Noémi szerepelt. Különdíjat Nagy Réka Napsugár kapott. A matematika alapműveleti versenyen a második osztályosok közül Gebauer Roland szerepelt legjobban. A negyedik osztályosok olvasási versenyét a sümegi Frenkl Attila Sándor nyerte. A felső tagozatosok angol szépkiejtési versenyén Srámli Bence és Illés Hector remekelt. A legszebb verset a badacsonytomaji Fekete Júlia írta, a Bárdos Kupa asztalitenisz-versenyen a lányok: III- IV. korcsoportjában Varga Eszter volt a legügyesebb, míg a fiúk III-IV. korcsoportjában Nagy Tamás Levente. A matematika házi versenyen Gadó Sára, Almási Ádám és Bogdán Ramóna, valamint Almási Dániel és Muzsi Balázs Ferenc szerepelt legjobban. Különdíjat Horváth Ádám, Szabados Máté, Varga Ádám, Orbán Vanessza, Domján Rozina, Domján Sebestyén, Sipos Attila, Fraller Benedek, Jánka Csanád, Balogh Kata, Bánhegyi Dóra, Szálinger Fanni, Fülöp Kata, Forika Boglárka és Varga Júlia kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában