támogatás

2017.10.10. 19:24

Csapadékvíz-elvezető rendszert és utakat újítottak fel Úrkúton

Két támogatásból, több mint 106 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.

Molnár Sándor

Puskády Norbert jegyző, Pichler Józsefné és Rieger Tibor képviselők, Fülöp Zoltánné polgármester, Farkas István alpolgármester és Ovádi Péter a felújított Árok utcában Fotó : Molnár Sándor

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a nagy volumenű beruházások hosszú távon megoldják majd a település biztonságos csapadékvíz-elvezetését.

A községben évek óta küzdöttek a csapadékvíz elvezetésével. Egyrészt a település domborzati viszonyai miatt, másrészt a nagyobb esőzések, hóolvadások esetén a környező hegyvidékről lezúduló csapadékot a felújításra szoruló árokrendszer már nem tudta megfelelően elvezetni. Emiatt több esetben ingatlanok és közterületek is veszélybe kerültek. A falu biztonsága érdekében elengedhetetlen fejlesztésekre az önkormányzat önerőből nem lett volna képes.

– A tavalyi év során két pályázatot nyújtottunk be, az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok támogatására, ebben 36 millió 380 ezer forint utak és árkok felújítására irányult. Ezen kívül a kormány döntése alapján 70 millió forint egyedi támogatásban is részesültünk – mondta el Fülöp Zoltánné polgármester, aki köszönte Ovádi Péter segítő közreműködését.

– A kormány mindig partnerként tekint a településekre. Nem múlik el úgy hét Veszprém megyében, hogy ne lennénk ott valamilyen átadón. Ebből is látszik, hogy fejlődik a megye és az is látszik, hogy a kormány a segítségére siet egy településnek, ha nincs önrész, vagy nincs megfelelő pályázat. A mai napon is egy ilyennek lehettünk tanúi, hiszen a Belügyminisztérium 70 millió forinttal támogatta Úrkút önkormányzatát, amiből meg lehetett valósítani ezt a beruházást – fogalmazott Ovádi Péter a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületi elnöke.

Puskády Norbert jegyző, Pichler Józsefné és Rieger Tibor képviselők, Fülöp Zoltánné polgármester, Farkas István alpolgármester és Ovádi Péter a felújított Árok utcában Fotó : Molnár Sándor

Az egyik pályázat keretében két utca árokrendszerének és útjának teljes felújítására került sor, ezen kívül egy harmadik utcában is elvégezték az útfelújítást. A másik támogatásból kilenc utcában történt jelentős vízelvezető-rendszer, illetve hozzákapcsolódó közterület felújítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában