sikeres kezdeményezés

2018.07.18. 12:00

Egészségesen töltötték napjaikat az ösküi focitábor résztvevői

Ezek a gyerekek a legjobb helyen voltak itt. A nyár folyamán jó időben sporttal, egészségesen töltötték a napjaikat – fogalmazott a polgármester.

Molnár Sándor

A táborozók összeálltak egy csapatfotóra az ösküi focipályán. A kép bal oldalán Ángyán Tamás polgármester, a jobb szélen Lóczi Róbert táborvezető látható Fotó: Molnár Sándor / Napló

A tavalyi sikeres kezdeményezés után idén nyáron már második alkalommal szervezték meg a focitábort a faluban. A gyerekek létszáma 38-ról 54-re emelkedett, így a számok is igazolták, hogy igény van a sportos nyári elfoglaltságra.

A táborozók összeálltak egy csapatfotóra az ösküi focipályán. A kép bal oldalán Ángyán Tamás polgármester, a jobb szélen Lóczi Róbert táborvezető látható Fotó: Molnár Sándor / Napló

Az egy hét során természetesen a labdáké volt a főszerep. A táborvezető Lóczi Róbert utánpótlásedző és segítői irányításával, korosztályokra bontva edzéseket tartottak a 7–10 évesek, a 12–13 és a nagyok, a 14–16 évesek részére.

A tábor vendége volt Lipták Zoltán, aki a focis free­style-trükkök bemutatása mellett vetélkedőt is szervezett a gyerekeknek.

Szerdán a rossz idő miatt filmeket néztek a fiatalok olyan hírességekről, mint Ronaldo, Messi vagy Neymar. A csütörtöki programban buborékfoci szerepelt, míg pénteken a táborozók ellátogattak a fővárosba, ahol az Újpest és a Ferencváros stadionját is bejárhatták. A kirándulás után a tábor lezárásaként jó hangulatú pikniket tartottak, ahol a sütemények és az üdítők mellett érmeket is kaptak a gyerekek a szervezőktől a sikeresen elvégzett munka jutalmául.

Ángyán Tamás polgármester elmondta, hogy az önkormányzat biztosította a helyszínt a táborozóknak, és az önkormányzat konyhájából látták el a gyerekeket élelemmel a tábor ideje alatt. Kiemelte, hogy a táborozók létszáma bizonyította, hogy ez egy jó célkitűzés volt, amelyet sikerült problémamentesen lebonyolítani.

Szólt arról is, hogy a településen folyamatosan fejlesztik a sportlétesítményeket. Néhány héttel ezelőtt adták át a műfüves pályát, így egyre több a lehetőség a sportolásra, a szabadidő hasznos eltöltésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában