ha állást keres, itt a helye

2018.03.06. 13:00

Egy hét múlva állásbörze a Veszprém Arénában

A régió legnagyobb munkaadóinak részvételével már negyedik alkalommal kerül megrendezésre március 13 – án a NAPLÓ ÁLLÁSBÖRZE, amely oktatási fórummal bővül.

Molnár Sándor

Fotó : Penovác Károly

Veszprémben ez lesz a negyedik állásbörze

A cégcsoport életében ez már a 10 rendezvény és itt Veszprémben ez lesz a negyedik állásbörze mondta el a szervezők nevében Ódor Péter a Napló event managere az Arénában megtartott sajtótájékoztatón. Kitért arra is, hogy az első állásbörzét még hagyományteremtő céllal rendezték meg, azóta mindig valamilyen újítással próbálnak előrukkolni. Idén tavasszal az oktatás is szerepet kap, mert a munkáltatók mellett oktatási és képző intézmények is jelen lesznek. Egy hét múlva, március 13-án, délelőtt 10-től 17 óráig, várnak mindenkit, aki állást keres, vagy váltani szeretne, illetve érdeklődik az oktatási intézmények kínálata iránt.

Ódor Péter kiemelte, hogy a Napló és a Médiaworks mindig is fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást az élet minden területén. A mostani rendezvénnyel azt szeretnék elérni, hogy a munkát keresők és a munkát kínáló cégek egymásra találjanak és személyesen is találkozhassanak.

– Ez egy interaktív rendezvény volt és lesz a közeli jövőben is. Reméljük olyan sikeres lesz, mint az eddigiek, amelyek után rengeteg köszönő levelet kaptunk a kiállítóktól – fogalmazott.

Fotó : Penovác Károly/napló

A munkaerőhiány a legnagyobb probléma

Ovádi Péter önkormányzati képviselő örömét fejezte ki amiatt, hogy az Aréna beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen nem csak egy sportlétesítmény hanem multifunkcionális feladatokat lát el és sokféle rendezvénynek ad otthont. Az állásbörze kapcsán hangsúlyozta, hogy Veszprémben a munkanélküliség 1,6 százalékon van, ezért új kihívással kell szembe néznünk.

– Most már nem a munkanélküliség a legnagyobb probléma Veszprém és környékén, hanem a munkaerőhiány. Ez egy új feladat elé állít minket és a helyben lévő, vagy idetelepülni szándékozó új cégeket. Ezért is örülünk az állásbörzének, amely egy ingyenes rendezvény, ezért bárki ellátogathat rá – emelte ki.

A legutóbbi, 2017 szeptemberi Napló Állásbörze rekordot döntött, akkor 53 kiállító várta az érdeklődőket az Arénában. Most is közel 50 kiállító lesz jelen és többezer látogatóra számítanak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában