Városismeret

2017.10.11. 21:41

Együtt fedezték fel a várost és egymást!

Harmadik alkalommal rendezték meg azt a városismereti sétát, gyalogló napot, amelyet integrációs program keretében valósítottak meg a Kozmutza Flóra Általános Iskolában tanuló, annak a kollégiumában élő értelmileg akadályozott diákok számára a veszprémi többségi általános iskolák tanulóival. Idén a Padányi Iskola és a Gyulaffy Általános iskola diákjaival közös csapatokat alkotva oldották meg a játékos helyismereti feladatokat.

Jákói Bernadett

Nagy siker volt a puzzle játék, az állomásponton a város legismertebb látnivalóit kellett összerakni közösen a résztvevőknek (Fotó: Jákói Bernadett)

- Célunk, hogy megismerjék egymást a tanulók, hiszen azok a gyermekek, akik már gyermekkorukban találkoznak sérült, fogyatékos gyerekekkel, kortársakkal, azok befogadók lesznek és felnőtt korukban is segíteni , támogatni fogják ezeket az embereket. – fogalmazta meg Bernáth Ildikó a Kozmutza Flóra Alapítvány Értelmileg Sérült Gyermekekért elnöke.

Nagy siker volt a puzzle játék, az állomásponton a város legismertebb látnivalóit kellett összerakni közösen a résztvevőknek (Fotó: Jákói Bernadett)

Hat feladatsort kaptak a csapatok, amelyeket a közös séta során oldottak meg együtt a diákok. A játék érdekessége, hogy a papír alapú térképek helyett tableteket használtak, ezekkel való eligazodás igencsak felfokozottabbá tette a közös feladatmegoldás élményét. Emellett a csapatoknak videót is kellett készíteniük a séta során szerzett élményekről, amelyeket a novemberi támogatói vacsorán fog majd bemutatni az alapítvány kuratóriuma az arra meghívott vendégeknek.

Bernáth Ildikó, a Kozmutza Alapítvány kuratóriumi elnöke gratulál a résztvevőknek a sétaprogram teljesítéséért (fotó: Jákói Bernadett)

Czebe Annamária, a program szakmai szervezője is fontosnak tartotta, hogy olyan differenciált feladatokat állítsanak össze, hogy mindenkinek sikerélményt szerezzen a közös délután. A séta zárásaként a minden résztvevőnek járó elismerő oklevelek mellett meghívást is kaptak a december 13.-i Veszprém-Cegléd férfi kézilabda meccsére, amelyet kitörő örömmel fogadtak az integrációs sétaprogramban résztvevő tanulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában