dulakodás

2017.11.21. 11:00

Elütött kutyája miatt dühöngött egy férfi Veszprémben

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 52 éves férfival szemben.

Kovács Erika

Az illető kutyáját egy személyautó elütötte, mert elészaladt, erre a férfi a történtek miatt a gépkocsi vezetőjét és utasát fenyegette, lökdöste, majd autójuk ajtajába rúgott, derült ki Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.  

A vádirat szerint az autóban levő pár 2017 júliusában este tíz óra körül Veszprémben közlekedett, amikor az egyik közeli telephelyről a vádlott német juhászkutyája hirtelen a gépkocsijuk elé szaladt, és az állatot elütötték. A kutya az ütközés után elfutott, ezért a pár csak mintegy 50-60 méter után állt meg, miután autójukat megnézték, elindultak a baleset helyszíne felé, ahonnan a kutyát szólongatva a kutyát kereső férfi, valamint egy nő és egy másik férfi jött feléjük.

A gépkocsi vezetője megkérdezte, övék-e a kutya, mire az egyik férfi a párt szidalmazni kezdte, majd fenyegetőzve megragadta a férfi ruháját, a gépkocsija felé lökdöste, és a nőt is meglökte. A dulakodó férfi és ismerősei ezután meglátták a kutyát, és elindultak felé, ezalatt a pár gyorsan a kocsijukba ült. A dühös férfi ezt észrevette, és a még álló autó hátsó ajtajába rúgott, amellyel a járműben 50 ezer forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában