iskola

2017.10.12. 07:30

Erdélyi diákokat fogadtak Veszprémben

Testvériskolai megállapodást kötött a Dózsa György Általános Iskola és egy erdélyi intézmény a napokban.

Marton Attila

Az erdélyi diákok ellátogattak a Városházára is Fotó: Balogh Ákos

A veszprémi iskola és a gyergyóditrói Siklódy Lőrinc Általános Iskola közötti kapcsolat ötéves múltra tekint vissza. Az együttműködés keretében a veszprémi iskolások tavasszal eltöltöttek néhány napot Erdélyben, a látogatást a napokban viszonozta a Hargita megyei város iskolájának mintegy negyven diákja és kísérőik.

Az erdélyi diákok ellátogattak a Városházára is Fotó: Balogh Ákos

A csoportot a városházán fogadta Porga Gyula polgármester, aki a település gazdag történelmi múltjáról, kulturális és oktatási életéről is beszélt a vendégeknek.Az iskolák közötti kapcsolat révén a gyerekek megismerhetik egymás kultúráját és történelmét, emelte ki Puskás Anna, az erdélyi intézmény igazgatója. Megjegyezte, a diákok többsége először járt Magyarországon. A két intézmény az együttműködést testvériskolai megállapodással erősítette meg az erdélyi vendégek látogatása során, mondta Lengyel Károly, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója. A négynapos látogatás alatt a csoport programjában veszprémi városnézés, a vendéglátó iskola diákjaival közös sportprogramok, balatonfüredi, tihanyi és budapesti kirándulás is szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában