Isten éltesse!

2018.02.18. 21:46

Erős hittel, családja szeretetében ünnepelte 95. születésnapját Léna néni

Családja körében ünnepelt Vass Jánosné Magdolna, Léna néni, akit a jeles nap alkalmából a település polgármestere és jegyzője, továbbá Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke is felkeresett kilencvenötödik születésnapján.

brm

A családtagok és a vendégek a kilencvenöt éves Léna nénit (középen) ünnepelték Fotó: Borsos Renáta

Az önkormányzat nevében Somogyi Anna polgármester felolvasta és átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét. Ezután Lé-na nénire további meglepetés várt, Dobosi Gergely jegyzőtől ajándékkosarat, míg Kislőd Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnökétől, Vidáné Varga Krisztinától virágcsokrot kapott. A meghatottság pillanatait a múltbéli események felidézése olykor fokozta, de a vicces családi történetek még most is mosolyt csaltak az idős asszony arcára.

A családtagok és a vendégek a kilencvenöt éves Léna nénit (középen) ünnepelték Fotó: Borsos Renáta

Az asszony mindig a faluban élt, fiatalon találkozott Vass Jánossal. Házasságkötésük után rövid időn belül a háború elszólította az ifjú férjet. Sokáig semmit sem tudtak a fronton történt eseményekről, Léna néni már a karjában tartotta első gyermeküket, mikor férje meggyötörten hazaérkezett. Négy gyermekük született, hatvanhét esztendőt éltek le együtt, sok nehézség, de a legnagyobb egyetértés és szeretet közepette. A betegségek Léna nénit sem kímélték, de úgy véli, a Jóisten tudta, mennyien szeretik őt, és ittfelejtette még egy időre. Nyolc unokája és tizenkilenc dédunokája van, akiket gyakran lát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában