Ifjúság

2017.09.18. 07:00

Érdekes és vidám programok a veszprémi Fiatalok Napján

Az önkormányzat számára fontosak a fiatalok, ezért szeretnének hagyományt teremteni a közösségépítő programmal, amelynek megszervezését idén négy millió forinttal támogatta a város.

Molnár Sándor

Pénteken rendezték meg második alkalommal a Fiatalok Napját a Veszprém Arénánál. A megnyitóra 11 középiskolából több mint 200 fiatal érkezett, akiket Ovádi Péter önkormányzati képviselő köszöntött. A veszprémi középiskolások mellett füredi és almádi gimnáziumok diákjai is eljöttek a rendezvényre. Az oktatási intézményeket két-két csapat képviselte, melyek közül az egyik focitornán, míg a másik ügyességi vetélkedőn mérte össze tudását a többi résztvevővel. A szervezők minden érdeklődő fiatalt vártak a nap folyamán, az általános iskolásoktól az egyetemistákig.

Ovádi Péter elmondta, hogy a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva, amelyre több mint kétezren jöttek el, úgy gondolták, hogy mindenképpen megtartják idén is a Fiatalok Napját, és ebből hagyományt szeretnének teremteni. Változtattak a struktúrán, mert amíg tavaly csak az Arénán kívülre szerveztek programokat, idén már bevitték a küzdőtérre is a fiatalokat.

– Azt gondolom, hogy a Veszprém Aréna a legszebb aréna Magyarországon és nyissuk ki, mutassuk meg a fiataljainknak, mert egy élmény lesz számukra, hogy bent játszhatnak mérkőzéseket – fogalmazott. Hozzá fűzte még, hogy nagyon fontos az, hogy a fiatalok aktívan részt vesznek a város életében. 2016-ban az induláskor úgy érezték, hogy kevés a kommunikáció ezzel a korosztállyal, ezért próbáltak olyan programokat beletenni a Fiatalok Évébe, hogy minél többet tudjanak beszélgetni velük. A Lélektér Alapítvány az Új Nemzedék ebben nagy segítségükre volt. Rengeteg olyan rendezvény indult el, amellyel közelebb tudták hozni magukhoz a fiatalokat, akik érezhetik, hogy fontos a véleményük. Ezt azonban nem lehet kötött formában megvalósítani, mert náluk még a szórakozás az elsődleges.

Szalay Zsolt főszervező elmondta, hogy az összes középiskolával felvették a kapcsolatot a szervezéskor, és ha már itt vannak a csapatok, akkor egy kicsit közösségteremtő céllal is próbálják motiválni őket arra, hogy ismerkedjenek, érezzék jól magukat.

– A 14 és 18 év közötti fiatalokat nagyon nehéz megfogni. Kamaszodnak, minden érdekli őket és semmi sem. Ez a program nekik szól. Ingyenes a rendezvény, díjak vannak, nyereményjátékok vannak. Akkor leszek elégedett, ha minél több gyereket látok, ha látom azt, hogy más iskolákkal barátkoznak, közösséget építenek, és jól érzik magukat – fogalmazott a főszervező.

A csapatversenyek mellett rengeteg izgalmas programmal készültek a szervezők. Volt bűvész show, biciklis-és gördeszkás bemutató, harci pálya, longboard pálya, rekeszmászás, és streetballozni is lehetett. Az esti díjátadót követően, zárásként, nyolctól – tízóráig DJ Andy Kraft zenél a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában