friss információk a balesetről

2018.09.16. 18:21

Figyelmetlenségből zuhanhatott ki egy férfi a somlói várból?

Szombaton egy férfi zuhant le a somlói várból.

Kovács Erika

Hét métert zuhant a somlói várfalról

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Benedek Andrea, a várhoz közeli Szent István-torony üzemeltetője azt mondta, a baleset után a sérülést szenvedett illető rokonai bementek hozzá, és elmondták neki, a férfi fiaival és egy rokonukkal ment fel a várba, mert szüreteltek pincéjüknél a hegyen, és kicsit kirándulni szerettek volna a várba. Amikor felértek a várba, a korlát közelében leültek, ekkor az apa hátradőlt, mert azt hitte, hogy a korlátnak dőlt, de nem így történt. Kibillent az egyensúlyából, és a szakadékba esett. A társaság a nő tudomása szerint pápai.

Kiss Róbert, a somlói vár kapitánya azt mondta, mindenütt és jól látható helyen kinn vannak a korlátok, táblák, jelezve, hogy a falakra mászni tilos, baleset-, és életveszélyes! A legveszélyesebb helyekre pedig korlátokat helyeztek ki.

Szombaton sérülthöz riasztották az ajkai hivatásos tűzoltókat a Doba melletti Somló hegyre szombaton délután, mert a vár faláról, mintegy hétméteres magasságból lezuhant egy ember. A balesetről itt olvashat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában