VESZPRÉM

2018.02.05. 08:00

Fontos a jelenlét az állásbörzén

Az állásbörze lényege, hogy koncentráltan, közös egymásra találási ponton kereshetik egymást a munkavállalók és a munkáltatók – vélekedik Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató.

Molnár Sándor

A megye legnagyobb munkáltatói mutatkoznak be Fotó: archív / Pesthy Márton

Március 13-án negyedik alkalommal rendezik meg a Napló-állásbörzét az arénában. A Jost Hungária Bt. rendszeres résztvevője az állásbörzéknek, mert jelenlétével növelni szeretné ismertségét a munkavállalók körében. – Jelen lenni Veszprém és a megye neves és jelentős munkáltatói között fontos számunkra, hiszen a város nagy foglalkoztatói közé tartozunk, és számos lehetőséget tudunk kínálni a munkavállalóknak. Bemutathatjuk azt is, hogy mivel foglalkozik a cégünk. A börzére építve tavaly nyílt napot is szerveztünk a gyárunkban, ahol az állásbörzén kapott meghívókkal vehettek részt az érdeklődők – mondta el Fejérdi Ildikó, a cég HR-menedzsere, aki szerint sok ember kilátogat a börzére.

A megye legnagyobb munkáltatói mutatkoznak be Fotó: archív / Pesthy Márton

Tavaly szeptemberben először vett részt a Napló-állásbörzén a Csolnoky Ferenc Kórház, amely a megye lakosságának fekvő- és járóbeteg-ellátását öt telephelyen végzi. – A sok szakmát kívánó egészségügyi szektorban a humán erőforrás utánpótlása nehezen tud lépést tartani az egészségügyi ellátórendszer fejlődésével, átalakulásával. A börzén azon elhivatott leendő munkatársainkat vártuk, akik a gyógyításra, ápolásra, gondozásra szoruló betegek ellátását empatikusan, szakmai elhivatottsággal, a környezet tisztán tartásával és a háttértevékenységek megfelelő minőségének biztosításával végzik. A jelentkezők közül az orvosírnoki állás érdekelte legfőképpen a fiatalokat, míg a szakmunkások közül inkább a nyugdíj előtt álló, idősebb korosztály képviseltette magát. A keresett munkakörök iránt 40–50 ember érdeklődött, és 20 előzetes jelentkezési lapot töltöttek ki. Az érdeklődők között találtunk valódi munkatársakat is – összegezte a tapasztalatokat Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató.

A tavaszi börzén a szervezők több mint 40 kiállítóra és több ezer felkínált álláslehetőségre számítanak a Veszprém Arénában. Jelentkezni Ugray Adriánnál lehet a 06(20)591-6996 telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában