barátságos környezetben

2018.01.12. 10:00

A fővárosból költözött a Balaton-partra az új háziorvos

Január elsejétől Imre Bence látja el Csopakon és Paloznakon a háziorvosi feladatokat.

Szendi Péter

Sokféleképpen lehet segíteni embertársainkon, talán az egyik legközvetlenebb módja ennek a háziorvoslás – vallja Imre Bence, Csopak és Paloznak új háziorvosa Fotó: Szendi Péter

A 34 éves orvos Budapestről költözött családjával Csopakra, ahol egy új, jól felszerelt rendelőben fogadja a betegeket.

Már régóta tervezték a családdal, hogy a Balaton-partra költöznek, otthagyva a főváros zaját. Egy kollégájától értesült arról, hogy Csopak és Paloznak önkormányzata háziorvost keres. Imre Bence a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett.

- Már az egyetemi éveim alatt nagyon érdekelt az orvostudomány gyakorlati oldala. Ezért kezdtem el az Országos Mentőszolgálatnál mentőápolóként dolgozni. Itt elég sok tapasztalatot szerezhettem, betekintést nyerhettem a mindennapi betegellátásba. Emellett többek között a II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikán tudományos munkát végeztem. Az egyetem vége felé minden leendő orvosban felmerül a kérdés, hogy milyen szakterületet válasszon. Én mindig is a gyógyítás olyan formáját szerettem volna gyakorolni, amely lehetőséget teremt a páciensekkel egy közvetlen kapcsolat kialakítására. Ha végiggondoljuk, hogy melyik szakterület teremt lehetőséget erre, akkor magától értetődő választás a háziorvoslás. Talán ez a terület ad lehetőséget a legközvetlenebb orvos-beteg kapcsolat kialakítására – mondta el Imre Bence.

Sokféleképpen lehet segíteni embertársainkon, talán az egyik legközvetlenebb módja ennek a háziorvoslás – vallja Imre Bence, Csopak és Paloznak új háziorvosa Fotó: Szendi Péter

Csopaki munkahelye előtt Imre Bence Budapesten és vonzáskörzetében dolgozott. Mint mondja, az emberek szívesen fogadták, így jó érzéssel költözött a településre feleségével és nyolc hónapos kisfiával.

Az új körzeti orvos az európai normáknak megfelelő körülmények között tudja fogadni a betegeket a Fecske utcában. Minden adott ahhoz, hogy a nemrég kialakított rendelő a legújabb, legszigorúbb elvárásoknak megfeleljen. Barátságos környezetet sikerült megteremteni, ügyelve a gyerekekre is.

- A rendelő kialakításánál és berendezésénél sok szempontot figyelembe vettünk. Fontos volt, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol a pácienseinket kulturált körülmények között tudjuk ellátni, és mivel vegyes körzetről beszélünk, így valóban a gyermekekre is gondoltunk, próbáltuk barátságosabbá varázsolni a légkört. Az orvostudomány folyamatos fejlődésen megy át, szerencsére napjainkban számos olyan meg-előzési, szűrési és vizsgálati lehetőség vált elérhetővé, amely korábban nem igazán volt hozzáférhető. Igyekszünk a rendelőben mi is minél több vizsgálati lehetőséget biztosítani, illetve arra ösztönözni pácienseiket, hogy törődjenek egészségükkel, és inkább előzzék meg a bajt. Fontosnak tartottam azt is, hogy létrehozzunk egy weboldalt, ahol a betegeinket tájékoztathatjuk az aktualitásokról, és terveim közt szerepel a későbbiek során egy időpontfoglalási rendszer elindítása is. Ezzel az a célom, hogy csökkenjen a betegek várakozási ideje – tette hozzá Imre Bence.

Ambrus Tibor, Csopak polgármestere csak reménykedni tudott abban, hogy egy fiatal orvos kezdheti meg a munkát a településen.

- Szerencsére voltak jelentkezők, a csopaki és a paloznaki képviselő-testület együttes ülésén választotta ki a jelöltek közül a számunkra legmegfelelőbbet. Önkormányzatunk mindent megtesz azért, hogy magas szintű feltételeket biztosítson a betegek háziorvosi ellátáshoz – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában