Helyi közélet

2017.09.15. 12:00

Felújították a Noszlopy Gáspár Gimnázium kollégiumát

Átadták a Noszlopy Gáspár Gimnázium több mint százmillió forintból megújult kollégiumát szerdán.

Marton Attila

Szauer István és Ovádi Péter vágták át az átadást jelképező szalagot. A beruházás bő három hónap alatt készült el Fotó: Balogh Ákos

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a mintegy 90 férőhelyes kollégiumi épületrészt energetikailag újították fel. Hőszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat és tetőtéri ablakokat, felújították a villamos- és fűtési hálózatot, valamint napelemeket és napkollektort is üzembe állítottak.

Szauer István és Ovádi Péter vágták át az átadást jelképező szalagot. A beruházás bő három hónap alatt készült el Fotó: Balogh Ákos

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke arról beszélt, a fejlesztést a környezettudatosság jegyében hajtották végre, a beruházás a veszprémi kézilabdacsapat egyik bázisát segíti. Sándor Mátyás igazgató kiemelte, a felújítás nemcsak a diákok komfortérzetét javítja, hanem az idén 25 éves intézmény energiaköltségeit is csökkenti.

A mintegy 103,5 millió forintos beruházást az Európai Unió és a magyar állam finanszírozta, a kivitelezés május közepén indult és augusztus végén fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában