Rendhagyó mulatság

2018.09.22. 06:00

Gólyalábas alakoskodók, táncház és friss must Felsőörsön

A jó idő és a színes, változatos rendezvény sok embert kicsalogatott a civil ház udvarába. Folyt a must, gólyalábasok vonultak végig a település lankás utcáin.

Szendi Péter

A táncházban a zenéről a Somló Banda gondoskodott Fotó: Szendi Péter

Idén is megtartották a hagyományos szüreti mulatságot a településen. Ugyanakkor szakítottak a tradíciókkal, lovas kocsik helyet a kecskeméti Langaléta Garabonciások csoport tagjai vonultak fel. A szabadtéri fesztiválok elmaradhatatlan színfoltja a gólyalábas alakoskodók játéka.

A táncházban a zenéről a Somló Banda gondoskodott Fotó: Szendi Péter

– Az óvodások műsora után a Búzavirág Népdalkör lépett fel, akik vidám szüreti és bordalokat adtak elő. Az önkormányzat korábban meghirdetett egy pályázatot, hogy kié a legszebb konyhakert Felsőörsön. Idén Mészáros Imréét ítélte a legszebbnek a szakértő zsűri, a díjat Szabó Balázs polgármester adta át – tudtuk meg Pásztorné Simon Annamária közösségszervezőtől. Ezután fellépett a Veszprém–Bakony Táncegyüttes, műsorukat vastapssal honorálta a közönség, ráadásul volt táncház is, így többen megismerkedhettek a néptánc lépéseivel. A zenéről a Somló Banda gondoskodott.

Közben a játszóházban Juhász Judit készített a gyerekekkel őszi dekorációkat, de lehetett mustot is kóstolni, amelyet a helyszínen préseltek. S a finom felsőörsi bor sem maradhatott el, hozzá pedig ízletes székely káposztát és tócsnit lehetett enni a felsőörsi asszonyok jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában