Pápa

2017.10.13. 08:20

Gréderrel és úthengerrel dolgoztak a hegyekben

 Karbantartási, javítási munkákat végzett el a városgondnokság a város nem szilárd burkolatú, murvás útjain, így például az Öreghegyen, a Kishegyen és Törzsökhegyen, valamint a Bocsor utca és a Várkertfürdő környékén.

Polgár Tibor

Bakó István kiemelte, a nem szilárd burkolatú, murvás utak karbantartása folyamatos munkát igényel, aminek a városgondnok-Bakó István kiemelte, a nem szilárd burkolatú, murvás utak karbantartása folyamatos munkát igényel, aminek a városgondnokság igyekszik megfelelni Fotó: Polgár Tibor

Mint ismert, a városgondnokság munkatársai évente kétszer, ősszel és tavasz elején valósítanak meg jelentős útjavítást az említett helyszíneken, továbbá a a lakossági bejelentések, illetve a saját felméréseik alapján év közben is végrehajtanak javításokat a murvás szakaszokon. A mostani karbantartási munka közel hét kilométer hosszan történt gréderrel és úthengerrel. Az útjavítás érintette az Öreghegyet, a Kishegyet, a Törzsökhegyet, a Bocsor utca környékét, a Mozsár utcát és a Várkertfürdő előtti területet – közölte a papa-ma.hu-n Buics Lajos, a városgondnokság kommunális részlegének vezetője.

Bakó István kiemelte, a nem szilárd burkolatú, murvás utak karbantartása folyamatos munkát igényel, aminek a városgondnokság igyekszik megfelelni Fotó: Polgár Tibor

 

Hozzátette, mintegy száz köbméter murvás anyagot terítettek le a szóban forgó útszakaszokon.Bakó István, a városgondnokság igazgatója megjegyezte, a gréderezéssel valamivel tartósabb eredményt lehet elérni, de a murvás utak állapota sosem vetekedhet a jó minőségű aszfaltos útéval. Ugyanakkor kiemelte, az elmúlt három év munkája hozott eredményt a nem szilárd burkolatú utak állapotában, hiszen ezzel a technológiával egyenletesebb felület alakítható ki, a tömörítés pedig szintén hozzájárul a tartósabb eredményhez.

Bakó István kifejtette: a földutak karbantartása folyamatos munkát igényel, aminek a városgondnokság igyekszik megfelelni. Rendszeresen ellenőrzik az ilyen utak állapotát, emellett lehetőség szerint gyorsan reagálnak a lakossági észrevételekre is.Egyébként a hegyekben élők közül néhányan maguk is segítenek a munkában, a városgondnokság által biztosított murvás anyagot felhasználva többen kijavítják a saját házuk előtti útszakaszon keletkező kisebb úthibákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában