Kukkantó

2017.12.06. 14:00

Gyerekszemmel nézték meg, miért jó Veszprémben élni

Átadták a díjakat a Veszprémi vakáció című prózaíró pályázat nyerteseinek a városházán tartott ünnepségen.

Sági Ági

Néző László főszerkesztő a Napló ajándékát, egy tabletet adott át Szőllősi Liliána pápai iskolásnak, aki a Veszprémi Állatkertről szóló írásával második helyezést ért el Fotó: Sági Ági

Az idén 25 éves Kukkantó Baráti Kör Egyesület fő cél-kitűzése a szabadidő hasznos eltöltése és a kreatív családi programok szervezése mellett a magyar nyelv ápolása és a tehetséggondozás. Az évforduló kapcsán hirdettek országos vers- és prózaíró pályázatot Veszprémi vakáció címmel, amelyben az itt élő, illetve idelátogató gyermekek alkotásai szerepelhettek. A művek témája egy, a valóságban átélt, vagy képzeletbeli veszprémi, családi szabadidős élmény lehetett.

Néző László főszerkesztő a Napló ajándékát, egy tabletet adott át Szőllősi Liliána pápai iskolásnak, aki a Veszprémi Állatkertről szóló írásával második helyezést ért el Fotó: Sági Ági

A pályázatra ötven pályamű érkezett az ország több településéről. A műveket a Móra Kiadó által felkért szakmai zsűri bírálta el. A díjátadón Joulupukki, a finn Mikulás is részt vett, aki a díjazottak okleveleit adta át.

– Az én kedvencem a Süni kaland című munka volt, ebben egy emberi tulajdonságokkal felruházott süncsalád veszprémi kalandjait írta meg a szerző. A pályázati munkák is azt bizonyították, hogy Veszprémben jó gyereknek lenni – mondta el lapunknak Somody Zsuzsa, a Kukkantó Egyesület vezetője.

Kormos Zsanett, a Móra Kiadó marketingvezetője azt emelte ki, hogy a pályamunkák között voltak már-már publikálható anyagok is. Fontosnak nevezte, hogy a gyerekek szétnéznek környezetükben, észreveszik és megfogalmazzák, hogy mi tetszik, vagy éppen mi hiányzik nekik. Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere méltatta a 25 éves Kukkantó Egyesület munkáját, és vezetőjének egy díszoklevelet is átadott.

Fotó: Sági Ági

A rendezvény fogadással zárult, amin a finn függetlenségi nap 100. évfordulója alkalmából minden résztvevőt egy százszeletes torta várt, amit Jolupukkival közösen fogyaszthattak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában