jelentős 10 év

2018.04.20. 12:16

Gyermekbarát, szeretettel teli légkörben tanítanak Papkeszin

Csütörtökön kezdődtek Papkeszin a Bocskai Napok: a háromnapos eseményen a helyi református általános iskola 10. születésnapját ünneplik.

Juhász-Léhi István

Ünnepi istentiszteleten is részt vettek a Bocskaisok Fotó: Juhász-Léhi István/napló

Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspöke beszélgetésünk elején pontosít, hiszen már 1830-ban négyosztályos református iskolában tanultak a gyerekek Papkeszin, amelyet 1948-ban államosítottak és egy évtizede vette át ismét az önkormányzat kérésére az intézményt a református egyház.

- Nem volt könnyű az indulás, sok küzdelmünk volt. Átvett iskolánál nagy türelemmel és bölcsességgel kell és kellett elindulni, viszont az elmúlt 10 évben jelentős eredményeket érhettünk el – fogalmazott Steinbach József, aki szerint a számok önmagukért beszélnek, ugyanis 95 diákkal indultak, míg mára több, mint másfél száz fő a tanulók a létszáma.

Ünnepi istentiszteleten is részt vettek a Bocskaisok Fotó: Juhász-Léhi István/napló

-Sikerült egy gyermekbarát, szeretettel teli légkört kialakítani, amelyben jelen van az egyház is, a keresztény értékek továbbadása. Tíz év után kijelenthető, hogy az iskola stabilizálódott, ám természetesen vannak még feladataink. Elsősorban infrastrukturális bővítés: étkezőre és nagyobb aulára van szükség – sorolta Steinbach József, aki hozzátette, hogy a források minderre rendelkezésre állnak.

-Nagyon jelentős 10 év áll mögöttünk, amelyet büszkén ünneplünk, ugyanis megmaradt az iskolánk és fejlődött is – ezt már Bollók Gyula, a papkeszi Bocskai István Református Általános Iskola igazgatója mondta. – Immár olyan eredményeink vannak, amelyek országosan is jelentősek. Visszagondolva a kezdetekre, a kis létszám miatt voltak gazdasági nehézségeink, ám ezek rendeződtek. Bízzunk benne, hogy a Jóisten segítségével a továbbiakban is növekedni fog a jelenleg 150 fős tanulói létszámunk is.

Fotó: Juhász-Léhi István/napló

A papkeszi Bocskaisok csütörtökön ünnepi istentiszteleten vettek részt a helyi református templomban, majd kora este “Selymek-selyemfestmények” címmel diákmunkákból készült kiállítás nyílt. De volt sok érdekesség mellett szavalóverseny, előadás a méhek életéről, íjászkodás, néptánc műsor, míg a Bocskai napok lezárásaképpen ma az ünnepi torta közös elfogyasztása vár a közösségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában