A városi ballagáson avathatják fel

2018.04.25. 10:00

Hamarosan kész lesz az Esterházy-kastély mögötti lelátó

Várhatóan napokon belül végeznek a város új szabadtéri színházi teréhez tartozó lelátó összeszerelésével az Esterházy-kastély mögötti Várdombon.

Polgár Tibor

Bakó István és Áldozó Tamás (balról jobbra) beszélget az összeszerelés alatt álló mobil lelátó már rögzített elemein ülve Fotó: Polgár Tibor/napló

Ahogyan tervezték, a hagyományos központi ballagással avathatják fel a létesítményt – amennyiben az időjárás is úgy akarja.

Mint ismert, a régi, rossz állapotú szabadtéri színpad elbontása után április elején hozzáláttak a Várdomb megújításához. Első körben kiépítették a fogadóterületet az új, mobil nézőtérből és színpadból álló színházi tér számára. A vasbeton tartóelemekre a városgondnokság munkatársai szerelik fel az önkormányzat tulajdonában lévő, különféle rendezvényekhez már többször használt, mozgatható lelátót. Ezekkel a munkálatokkal néhány napon belül végeznek – tudtuk meg Bakó Istvántól, a városgondnokság igazgatójától. Hozzáfűzte, emellett további lépései is lesznek a színházi tér létrehozásának: hátravan még a terület füvesítése, a fény- és a hangtechnika telepítése, illetve a gyeprács kialakítása.

Bakó István és Áldozó Tamás (balról jobbra) beszélget az összeszerelés alatt álló mobil lelátó már rögzített elemein ülve Fotó: Polgár Tibor/napló

Áldozó Tamás polgármester kiemelte, Pápán nagy hagyományai vannak a városi ballagásnak, amin semmiképpen sem szerettek volna változtatni, ugyanakkor a leromlott állapotú szabadtéri színpad elbontására és egy új, modern színházi tér kialakítására bőven megérett az idő. Megjegyezte, a most felépü-lő környezet sokkal méltóbb lesz egy ilyen városi rendezvény lebonyolításához. A település vezetője elárulta, amikor a város négy évvel ezelőtt megvásárolta a mobil lelátót, már gondoltak arra, hogy azt előbb-utóbb majd a Várdombon helyezik el. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, szeretnék, ha a városi ballagáson kívül egyéb programoknak, például zenés rendezvényeknek is otthont adna majd a megújult szabadtéri színpad. A polgármester elmondta, arra kérnek mindenkit, segítsék a várost abban, hogy az új létesítmény hosszú ideig megmaradhasson ebben az állapotában, ne váljon rongálások áldozatává.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában