rendkívüli ülés

2018.04.03. 07:45

Hitelfelvételre készül Zirc

Rendkívüli ülést tartott a város képviselő-testülete.

Kelemen Gábor

Döntés született arról, hogy a testület megteremti a lehetőségét egy esetleges fejlesztési hitel felvételének a városban eddig soha nem látott mértékű pályázati támogatás eredményeként megvalósuló projektekhez.

Erre azért van szükség, mert a pályázatok benyújtása óta eltelt két év alatt az építőiparban végbement jelentős áremelkedések miatt elképzelhető, hogy a tényleges kivitelezési költségek egyes projektek esetében meg fogják haladni a pályázatban szerepeltetett költségeket.

Az adatszolgáltatás még nem vonja maga után a hitelfelvétel kötelezettségét, ugyanakkor, ha ennek nem tesz eleget a képviselő-testület, akkor ebben az évben már nem lenne lehetősége erre, így a projektek megvalósítása is bizonytalanná válhat.

A határozati javaslatot egyszerű többséggel elfogadták, és ennek megfelelően egy másik napirend keretében a költségvetésről szóló rendelet módosításáról is döntöttek. A költségvetés főösszege 2,9 milliárd forintra emelkedett.

Borítókép: a zirci ciszterci apátság a magasból, forrás: wikimédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában