lehetőségek

2017.11.22. 08:00

Huszadik születésnapját ünnepelte a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület

Az egész országból keresik a Fekete Sereget azok miatt a programok miatt, amelyek segítségével önkénteskedni lehet Európán túl.

Molnár Sándor

Andres Romero és Horacio Ragni Uruguayból, Kandikó Rita, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület elnöke és Gérard Fenoy Franciaországból a születésnapi összejövetelen a Reményi Antal Rendezvényházban Fotó: Molnár Sándor

Jelenleg is tartózkodik önkéntesük Mexikóban, Vietnamban és Nepálban.Huszadik születésnapját ünnepelte a hétvégén a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület. Az 1997-ben alakult szervezet célja az volt az induláskor, hogy a nagyvázsonyi és a környékbeli fiataloknak biztosítsák a szabadidő hasznos eltöltését és felkarolják a csellengőket. Később ez kiegészült azzal, hogy az európai fiatalok lehetőségeit Nagyvázsonyban is elérhetővé tegyék, és ez a cél azóta sem változott. – A megalapításkor nem gondoltuk volna, hogy eddig eljutunk. Az, hogy ennyi emberrel megismerkedtünk és a fiataloknak lehetőséget adtunk arra, hogy bejárhassák a világot, számomra is egy csoda. Mindez sok-sok szürke hétköznappal, pályázatok megírásával, rengeteg éjszakai munkával járt, de nagyon sok örömmel is, amiben mindannyian osztozunk, és ez a mai nap arról szól, hogy ezt a 20 évet, amit együtt megtettünk megünnepeljük, közösen a barátainkkal és a családunkkal – mondta el a születésnap apropóján Kandikó Rita, az egyesület elnöke.

A jubileumra meghívták a Fekete Sereg alapító és egykori tagjait, a helyi önkormányzat és civil szervezetek vezetőit, az egyesületet támogató vállalkozókat, az ország különböző pontjairól a barátaikat és nemzetközi partnereiket is. Tíz országból érkeztek vendégek, többek között Franciaországból, Portugáliából, Németországból, Észtországból, Olaszországból, Uruguayból, Paraguayból és Finnországból is. Délelőtt a Dél-Amerikában járt EVS- (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek osztották meg tapasztalataikat, majd délután a szociális, szolidáris gazdálkodásról tartottak konferenciát, az este pedig az ünneplés jegyében telt.- Sokszor halljuk a közösség szót, de gyakran igazi emberi tartalom nincs mögötte.

Andres Romero és Horacio Ragni Uruguayból, Kandikó Rita, a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület elnöke és Gérard Fenoy Franciaországból a születésnapi összejövetelen a Reményi Antal Rendezvényházban Fotó: Molnár Sándor

 

A vesszőparipám, hogy minden olyan tevékenységet támogatni kell, ami az embereket kimozdítja otthonról. Ami összehozza a szomszédokat, szomszéd falvakat, városokat, megyéket, országokat. Ragyogó példát látunk most erre, hiszen jelen pillanatban több kontinensről vannak itt vendégeink – mondta el köszöntőjében Zékány Zsolt alpolgármester, aki sok sikert kívánt az egyesületnek a következő 20 évre is.A köszöntőket követően a program vacsorával folytatódott, majd az est közös, zenés ünnepléssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában