56 fős tagság

2018.04.17. 07:00

Húszéves a révfülöpi Őszirózsa Nyugdíjas Klub

Fennállása huszadik évfordulóját ünnepelte vendégeivel az Őszirózsa Nyugdíjas Klub szombaton az iskolában.

Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen elismerést vehetett át Domonkos Aladárné, a klub tiszteletbeli, örökös elnöke Sümegi Gábor elnöktől Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Az ünnepségen Sümegi Gábor, a klub elnöke köszöntőjében visszaemlékezett az elmúlt két évtizedre. Méltatta a tagok összetartását, a korábbi vezetőségek munkáját.

- A sok rendezvényen való részvételen kívül önzetlenül segítenek a tagok a rászorulóknak, temetői sírokat gondoznak, a kórus tagjai és a többiek is aktívan részt vesznek a község eseményein. Együtt kirándulnak, ápolják a kapcsolatot más nyugdíjasklubokkal. Nagy öröm, hogy vannak új belépők is az 56 fős tagságban – sorolta a pozitívumokat az elnök.

Kondor Géza polgármester a vidám emlékeket sorolta fel, és ünnepi beszédében leszögezte, hogy a nyugdíjasklub a nagyközség motorja. Méltányolta a klub tagjai szorgalmát, segítőkészségét, a más klubokkal való több évtizedes kapcsolattartást. Nagyra értékelte, hogy a csapat mindig aktívan részt vesz a település eseményein, mint mondta, az idősekre minden alkalommal lehet számítani.

Domonkos Aladárné, a klub tiszteletbeli, örökös elnöke köszöntőjében azt kérte a tagoktól, hogy ezután is a hit, a remény és a szeretet vezérelje őket útjukon, és jegyezzék meg: nem csak a húszéveseké a világ.

Az ünnepségen elismerést vehetett át Domonkos Aladárné, a klub tiszteletbeli, örökös elnöke Sümegi Gábor elnöktől Fotó: Tóth B. Zsuzsa / Napló

Demeter Ferenc, a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége elnöke elismerését és örömét fejezte ki, hogy a klub megélte a huszadik évet. Hangsúlyozta, hogy tartalmas tevékenység folyik a csoportban és hogy minden alkalommal a nyugdíjasokra lehet leginkább számítani az ünnepségeken, de még a települések tisztán tartásában is. Elmondta továbbá, hogy a szövetségben azért tevékenykednek, hogy a révfülöpihez hasonló közösségek megmaradjanak.

Az évfordulón köszöntők hangzottak el a balatonboglári, zsirai, pápai társcsoportok vezetői, valamint Pál Lászlóné korábbi művelődésszervező és a Magyar-Finn Baráti Társaság részéről. Az ünnepségen külön köszöntötték aktív közreműködéséért Domonkos Aladárnét, Dankóné Németh Mária leköszönt elnököt, Erdős Judit leköszönt pénztárost, Benéné Müller Mária kórusvezetőt, Bódis Lászlóné titkárt, Kuczogi Lászlóné kirándulásszervezőt. Az ünnepség a klub kórusának fellépésével, Havadi Elza operettműsorával folytatódott, majd közös vacsorával, beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában