mozogjunk

2018.08.21. 18:00

Idősebbeket is várnak: sportparkot avattak Tésen

Fiatalok és idősebbek egyaránt használhatják azt a pályázati forrásból kialakított sportparkot, amelyet a közelmúltban adtak át a bakonyi faluban.

Szabó Péter Dániel

Szakértő iránymutatás mellett próbálhatták ki az eszközöket az érdeklődők a tési sportparkban Fotó: Szabó Péter Dániel

Több elemből áll a Moccanj! névre keresztelt sportpark, amelyet Fodor-Bödös István polgármester és Ovádi Péter, a bakonyi település országgyűlési képviselője adott át a nagyközönségnek. Az ünnepségen elhangzott, a 120 kilogrammos teherbírású süllyesztett trambulint akár többen is használhatják, közös élményeket szerezhet a család.

Szakértő iránymutatás mellett próbálhatták ki az eszközöket az érdeklődők a tési sportparkban
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A három mozgásfajtát egybefogó fitneszállomáson nagyon sok izomfajtát meg lehet tornáztatni. A biciklipedálra hasonlító eszköz a karok, vállak, mellizmok óvatos mozgatására használható, kifejezetten az idősebb mozogni vágyók kedvét és egészségét szolgálja. A másik két állás evező és húzódzkodó gyakorlatokat tesz lehetővé, ezáltal szinte minden jelentős izomcsoport fejleszthető. A középső nagy „mászóka” elsősorban a gyerekek energiáját hivatott lekötni. Lehet rajta különböző módokon mászni, lógni, a nyeregcsúszdán ülve, hason lecsúszni. A bokszzsákszerű alkalmatosságot pedig püfölhetik is – sorolta a lehetőségeket Fodor-Bödös István polgármester.

Az átadást követően aztán a tésiek rögvest birtokba is vehették a sportparkot. Az eszközök helyes használatát Sersztnyev László és Lepsényi Klára testnevelő tanárok iránymutatása mellett Ludszky Zsolt és Ludszky Tamás mutatta be az érdeklődőknek. Szintén a tési sportélettel kapcsolatos hír, hogy ugyancsak pályázati forrásból új aszfaltburkolatot kapott a település sportpályája. Fodor-Bödös István polgármester közölte, két sportág, a kézilabda és a röplabda használatához fel is festik a vonalakat, de természetesen labdarúgásra is használható lesz a pálya. Tervben van kézilabdakapuk beszerzése, valamint egy mobil röplabdaháló vásárlása is. Emellett az asztaliteniszt kedvelőknek jó hír, hogy hamarosan két vadonatúj asztalon játszhatnak Tésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában