Sikeresen pályáztak

2017.09.22. 16:02

Közel egymilliárd forintból újul meg három általános iskola és egy kollégium

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke arról beszélt, a kormány csökkentette a családok terhét azzal, hogy az 1-9. évfolyamra járók ingyen kapják meg a tankönyvet, emellett az új tanévtől folytatódott a pedagógusok béremelése, akik átlagosan 3,4 százalékkal vihetnek haza magasabb fizetést.

Marton Attila

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója bejelentette, a Csetényi Vámbery Ármin iskola 635 millió forintot nyert el egy európai uniós pályázaton. A támogatásból új és nagyobb tornatermet építenek a jelenlegi helyén, kibővítik az iskola épületét, ahol új közösségi tereket hoznak létre, megújul a könyvtár és új szaktantermeket alakítanak ki. A forrásból felújítják a vizesblokkokat és a villamoshálózatot, valamint átalakítják a fűtési rendszert. A beruházás során rendbe teszik az iskolaudvart, kicserélik a nyílászárókat, és napelemes rendszert is üzembe helyeznek.

A Veszprémi Középiskolai Kollégium 150 millió forintot nyert el pályázaton. Fehér Csaba, az intézmény igazgatója elmondta, az összegből korszerűsítik a közösség tereket, felújítják a vizesblokkokat és a sportpályát, valamint új beléptető-rendszert alakítanak ki. A fejlesztés 460 diák életét teszi komfortosabbá.

A Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskolában közel 53 millió pályázati támogatásból műfüves pályát építenek, felújítják a vizesblokkokat, kicserélik a belső burkolatot, valamint kültéri fitness eszközöket is telepítenek, mondta Horváth Éva igazgató.

Az ösküi Tasner Antal iskola két pályázati forrásból összesen 120 millió forintból újul meg. Bódayné Koronczai Judit igazgató kiemelte, a közlekedők, osztálytermek és tornatermi öltözők felújítására, bútorcserékre és interaktív táblák beszerzésére 20 millió forintot nyertek el. A négy nyertes intézményben a felújítási munkálatok a tanév végén kezdődnek meg.

Az ösküi intézmény energetikai korszerűsítését már megkezdték, miután az önkormányzat egy másik pályázaton 100 millió forintot nyert el erre a célra. A beruházás során új gázkazánt szereznek be, szigetelik az intézményt, és napelemeket helyeznek el a tetőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában