jubileum

2017.10.15. 13:28

Jókedv, szorgalom, kitartás – 25 éves a dalkör Fajszon

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Veszprémfajszi Német Nemzetiségi Dalkör. A jubileumra meghívták régi barátaikat, az Úrkúti Nemzetiségi Tánccsoportot és a Cholnoky Nyugdíjas Klubot Veszprémből.

Molnár Sándor

– 1992-ben alakultunk, mint nyugdíjas klub. Ebben a faluban mindenki a Videotonban és a helyi TSZ-ben dolgozott akkor, és nemigen tudtak beszélgetni egymással az emberek. Egy-két asszony felvetette, hogy mi lenne, ha összejönnénk vasárnaponként a kultúrházban. Így kezdődött, voltunk körülbelül harmincan, a szüleink, nagyszüleink, mindenki akarta ezt. Mivel nagyon szerettünk énekelni, a nyugdíjas klubon belül alapítottuk meg a dalkört – elevenítette fel a kezdeteket Fertig Józsefné. Hozzáfűzte még, hogy nincs igazán utánpótlás, 13-an vannak csak, de próbálják tovább vinni, amíg tudják a hagyományokat.

 

A polgármester köszöntőjében elmondta, hogy van egy kép előtte 25 évvel ezelőttről, amikor az asszonykórus első pár alkalommal gyakorolt a kultúrban – Hátul ültem az utolsó sorban, a mamák énekeltek, végighallgattam. Otthon mondtam édesanyámnak, hogy szörnyű volt. Egyikőtök előbb, a másik később énekelt. Kellene valaki, aki figyel rátok, hogy mikor hogyan énekeljetek – mesélt a kezdetekről Fertig József. Elmondta még, hogy a dalkör mára már eljutott oda, hogy van egy karvezetőjük, eredményeket érnek el és a falu nagyon büszke rájuk, amiért szorgalmasak, kitartóak és mindig vidámak. A település önkormányzata nevében egy emléklapot és 50 ezer forintos támogatást adott át a 2018-as évre, hogy ezzel is segítsék a találkozókon, illetve versenyeken való részvételt. Ezt követően tolmácsolta még Kontrát Károly országgyűlési képviselő jókívánságait is, aki nem tudott személyesen megjelenni az ünnepségen.

A jubileumi összejövetelen a meghívott csoportok ajándékokkal és műsorral köszöntötték a 25 éves fajszi dalkör tagjait. Az ünnepeltek meglepetés műsorral is készültek. Otthonkába öltözve, járókerettel és kampósbotokkal felszerelkezve adtak elő emlékezetes és vidám műsort a közönség nagy derültségére. Elénekelték például saját szöveggel a „A nézését, meg a járását…” című nótát és még twisteltek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában