Jótékonyság

2017.09.23. 08:00

A 7 éves kislány leukémiával küzd- Az egész megye neki gyűjt

Míg a kislődi leukémiás kislány az egészségéért küzd, addig a megyében többfrontos jótékonysági gyűjtés bontakozik ki, tárgyi és anyagi felajánlásokat is várnak.

Laskovics Márió

A lepecsételés pillanatai, a kulcsokat Bereczki Péterné főszervező őrzi meg

Barbarics Nóra Diána hét éves kislődi kislány. Magántanuló lesz, ugyanis májusban leukémiát diagnosztizáltak nála, fél éve kemoterápiával gyógyul. Ahhoz, hogy hazaengedjék a szombathelyi kórházból, otthon steril szobára van szüksége. Ennek kialakításának előremozdításáért Kislőd település közössége egy emberként fogott össze, jótékonysági futást és XCO kerékpárversenyt, Ajkán pedig börzét szerveztek a nyár folyamán.

A pápai adománygyűjtés szervezői – Takács Balázs, a Nyugat-Magyarországi Adomány Pontok programfelelőse, Bereczki Péterné főszervező és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója – a két lepecsételt gyűjtődobozzal

 

Az események híradásai nyomán szeptemberben Pápáról szintén csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. Bereczki Péterné főszervező elmondta, a legnépszerűbb közösségi oldal és a Pontjó Grafika Stúdió plakátjai felhasználásával az utóbbi két hét alatt sikerült nagyobb mennyiségű, főleg ruhaneműből, játékszerekből, könyvekből álló adományt összegyűjteniük. A pápai gyűjtés szeptember 27-ig tart, ekkor szállítják át a beérkezett adományokat a Pyro-Protect Bt. segítségével Ajkára.

A lepecsételés pillanatai, a kulcsokat Bereczki Péterné főszervező őrzi meg

- Nóri édesanyja egy időre feladni kényszerült a munkáját, hogy beteg gyermekével lehessen a kórházban. Az édesapa dolgozik, a négy éves kistestvérre a nagymama vigyáz – árulta el.

Takács Balázs, a Nyugat-Magyarországi Adomány Pontok programfelelőse közölte, a pápai Közösségi bolt is szívesen csatlakozott az akcióhoz. Mintegy másfél tonna ruhaneműből, cipőkből és játékszerekből álló dotációjukat a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász (VFK) segítségével juttatják el Ajkára.

Jó példával jártak elöl a szervezők, a képen épp Takács Balázs dobja be elsőként adományát a dobozokba

Továbbá a jótékonysági akció szervezői – Bereczki Péterné, Takács Balázs és Szijártó László, a VFK igazgatója – a Közösségi boltban szerdán lepecsételtek két adománygyűjtő dobozt, amelyek ezentúl ott helyben, és a Zebra papír-írószerboltban várják a pénzbeli adományokat. Valamint egyenesen Nóri bankszámlájára (OTP 11773487-01392904) is utalhatunk.

Október 14-én Ajkán mindezen beérkezett tárgyi adományokból börzét rendeznek. Takács Balázs megjegyezte, az emberek szokatlan módon úgy segíthetnek, hogy közben önmagukon is segítenek. Ugyanis az eseményen mindenki annyi pénzt adhat a termékekért, amennyit jónak lát.

A börze teljes bevételét a Barbarics családnak ajánlják fel, a dobozokban pedig várhatóan februárig gyűjtik a pénzt Nóri gyógyulásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában