Elismerés

2017.10.10. 13:30

Veszprém megyei karitászosok is vannak a Caritas Hungarica-díjazottak között

A Katolikus Karitász vezetősége 2012-ben alapította meg a Caritas Hungarica-díjat, azért, hogy biztosítsa az önkénteseket arról, hogy az egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkájukat, mint például az idősek, a betegek, a társadalom peremére sodródottak támogatását.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió

Ezért minden évben a helyi karitászigazgató egyházmegyénként legfeljebb három plébániai önkéntes karitászmunkatársat javasolhat a kitüntetésre. Idén összesen 42 önkéntes részesült az elismerésben, amelyet szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Karitász elnöke és Écsy Gábor, a segélyszervezet igazgatója a budapesti Magyar Szentek templomában. Az ünnepségen részt vett Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete is.

Fotó: Laskovics Márió

Fotónkon a Veszprémi Főegyházmegye díjazottjai, Kovács Lajosné és Ughy Istvánné, a csóti Szent Mihály Karitászcsoport tagjai, valamint Varga Zoltánné a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitászcsoportból, illetve Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában