Közlekedési tipp

2017.09.11. 15:48

Véget ért a nyári menetrend a vasúton: hogyan közlekedjenek a bringások?

Több olvasónk jelezte, augusztus 27-e óta jóval kevesebb lehetőség van a vasúton kerékpárjaik szállítására, pedig ősszel is szívesen kerekeznének a tó mentén. Megkérdeztük a vasúttársaságot, hogyan közlekedhetnek a nyári hónapok után a bringások a tó mentén?

Kovács Erika

Lőcsey Virág, a Máv Zrt. sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, minden évben az iskolaidő kezdetével ér véget a nyári menetrend, a Balatonnál, mert a tapasztalatok alapján ekkortól a forgalom csökken a tónál.

A szóvivő kiemelte, a kerékpáros csoportok zökkenőmentes utazásának biztosítására a legjobb megoldás, ha utazási igényüket bejelentik a honlapon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén, miután azonnal biztosítanak számukra vasúti kocsit. -A MÁV-START egyébként folyamatosan nyomon követi a kerékpáros igényeket, és szükség esetén – amennyiben a rendelkezésre álló kocsipark lehetővé teszi – növeli az igénybe vehető kerékpáros férőhelyeket, fogalmazott a szóvivő. Hozzáfűzte, a Balaton partján az utószezonban is biztosítják a kerékpárszállítást, de a mérsékeltebb igények miatt csökkentett kapacitással közlekedik egyes vonatokban. Hétvégenként a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik továbbra is közlekednek  több Balaton-parti vonatban. A vasúttársaság azt javasolta, a kerékpáros utasaik elsősorban ezeket a vonatokat válasszák. Továbbra is rendelkezésükre áll hétvégén, naponta több alkalommal is a közlekedés a Balaton északi és déli partján egyaránt, így például Budapestről, a Déli pályaudvarról történő indulás a Balatonra, illetve Budapest felé Tapolcáról, valamint Siófokról.

-Az északi parton a szeptember 24. utáni időszak kerékpáros szolgáltatásáról tovább egyeztetünk, mivel ekkor már egyes utószezoni vonatok nem közlekednek, de október 1-jéig – jó idő esetén – kiemelt kerékpáros célterület a Balaton-part, hangsúlyozta Lőcsey Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában