vége a csetlés-botlásnak

2018.04.20. 07:00

Készül a járda Pápán a Rozmaring utcában

A Rozmaring utcában folytatódnak tovább a városi járdarekonstrukciós munkák. Itt a rossz minőségű, töredezett burkolatot váltja majd ki az új járófelület.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő járdaszakasz megújítását követően a Rozmaring utcában folytatódik a járdafelújítás. Rádi Róbert, a kivitelezést végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, ebben az utcában már meglehetősen rossz állapotban volt a járófelület.

Megtudtuk, a kivitelezést eleinte nehezítette, hogy az esőzések következtében a munkaterület egy része felázott, így hetekre le kellett állítani járdarekonstrukciót. Rádi Róbert kifejtette, a gyalogút egyik oldalán az aszfaltburkolatot kellett eltávolítaniuk, átellenben pedig felszedték a régi járdalapokat. Mint mondta, emellett fakivágásokra is szükség volt, mert a járdához közeli, elöregedett fák gyökérzete megemelte a korábbi járdaszakaszt.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a kivitelezés során 825 méter hosszú járda készül el, a munkálatok pedig mintegy bruttó 25 millió forintot vesznek igénybe, és a költségek egy részét pályázati forrásból fedezik.

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kifejtette, 15 millió forintos támogatást nyertek el a Belügyminisztérium pályázatán a Rozmaring utcai járda rendbetételére.

A város vezetője rámutatott, jó pár járda megújul ebben az évben. – A Tókertben a Hatodik és a Nyolcadik utca járdájának építése következik, illetve a Göncöl utcában és a Teleki utca másik oldalán folytatódnak tovább a munkák, a Jókai és a Korvin utcában pedig gyakorlatilag a teljes közlekedési infrastruktúra megújul – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában